Цветан Цветанов. Снимка: Impact Press Group
fallback

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е отказал за трети път от имунитета си, обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков пред депутатите.

Oще по темата
Той е дал писмено съгласие за отказ от имунитет и започване на наказателно дело срещу него.

Вчера Миков уведоми депутатите, че е постъпило искане от главния прокурор Сотир Цацаров за снемане на депутатската защита на Цветанов заради започване на дело за длъжностно присвояване на 50 000 лева.

В петък от прокуратурата обявиха, че искат да повдигнат трето обвинение на бившия МВР шеф.

Според разследващите въпросните пари са присвоени в полза на друго лице – Орлин Тодоров, бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново.

В нарушение на закона, като министър на вътрешните работи, Цветанов е разпоредил на Тодоров да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора в Ловеч, отчитат от прокуратурата.

По този начин Тодоров е получил заплата и обезщетение за неползван отпуск за времето на задържането си, както и впоследствие 20 заплати при пенсионирането си от МВР.

Dnes.bg припомня, че Цветан Цветанов вече на два пъти се отказва имунитета си.

Той е обвиняем за отказ за прилагане на СРС-та и неупражнен контрол над СДОТО - службата вече реално не съществува, като бе прекръстена на ДАТО и бяха приети нови правила за работа точно заради случаите на нерегламентирано подслушване по времето, когато Цветан Цветанов беше вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

баба тонка

преди 10 години

До utiсамо *** може да си мисли че е невинен,а разбира се и член на герб ама то е едно и също!

36

анонимен

преди 10 години

Смешници, Цветанов може не е чист като сълза, но червените *** се чудят в какво да го обвинят! Непрекъснато му искат имунитета, то го дава, а те не го вземат! Това показва, че Цветанов не е толкова загазил като Доган, кат Станишев, за които има конкретни обвинения!

35

Анонимен

преди 10 години

Ц.Ц. е просто един *** , но много вярно куче на тиквата. Накрая той ще го отнесе , а Пашата и тиквата ще се споразумеят и ще си живеят живота, докато някой не им го вземе. Помним Кюлев, Луканов, Павлов , Васко и Жоро Илиеви и вся остальная свочочь- и без тях животът ни е все същата тиня

fallback