Снимка: Булфото, архив
fallback

„Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийския градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева”. Това написа в страницата си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Причината той да даде на съд депутата от ДПС на съд стана изказването на Йордан Цонев вчера в пленарната зала в парламента. Той се нахвърли срещу отсъстващия Борисов, като обяви, че е "мутра" и "основател на силовата групировка СИК".

Oще по темата
Искрите в пленарната зала избухнаха по време на обсъжданията по създаването на анкетната комисия, която да проучи и установи случаите на партизирано кадруване в държавната администрация по време на управлението на ГЕРБ.

„В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи противниците ми си служат с обиди и клевети. Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ – над 1 милион български граждани", коментира Борисов в социалната мрежа.

"На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 г. в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината", изтъква експремиерът.

"В понеделник продължавам със следващите клеветници…”,  кани се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

Mangi4a

преди 10 години

Обичам Бойко -- Великият Борец за Справедливост, Неотразимият Коцкар, Виртуозът на Ножицата, Чичосамовата Поразяваща ръка, Непобедимият Каратист, Путинският Кучевъд, Владетелят на Кемпото, Чаровникът от Страната на Славчо Три фон Чук, Господарят на Пяната и Повелител на Всички Огньове, Искуснтият строител на Сметища и Разпоредител на Бунища, Валякът на Асфалта, Геният на Стратегиите, Чичкото на Паричките, Баткото на По-малките, Таткото на По-големите... Великия и неотразим Боко!!!

165

Пасам

преди 10 години

Та, като сме заговорили за 'мутри' и СИК ето едно инфо за цървените боклучета:Иван Иванов, дето Орешарски го гласеше за зам. министър на МВР (?!) е бил шеф на клона на СИК в Шумен :)Изобщо, целия народ знае, че истинските мутри са престъпниците в съдебната с-***, банките и пправителствата, които да допуснат беззаконието да залее тази държава, а не некви дебеловрати маймуни. Истинските мутри са цоневци, станишевци и цялата политическа ***. :)Та толкова за 'мутрите', другарки и другари!

164

Анонимен

преди 10 години

Гледахте ли как демократично орязаха изказването на Цонев по БНТ Предполагам и по другите тевелизии е било същото.Което ме навежда на мисълта че всичко се контролира от едно място

fallback