Иван Иванов. Снимка: БСП - Шумен
fallback

Иван Иванов от Коалиция за България запазва депутатския си мандат, реши единодушно Конституционният съд.

Според съдиите, макар и назначен със заповед на премиера, Иванов не е встъпил в длъжност като заместник-вътрешен министър и затова не е изпаднал в състояние на несъвместимост, предаде БНР.

Както Dnes.bg писа, няколко часа след назначението той беше оттеглен заради биографията му и връзките му в миналото със СИК.

Oще по темата
Иванов беше изслушан от конституционните съдии на 10 октомври. След изслушването той заяви, че няма несъвместимост с депутатския му пост, защото не е имало встъпване в длъжност, дори не е влизал в МВР.

Той определи делото срещу себе си като "нелепа случка". По думите му най-сериозно потърпевши от случая са хората от семейството му.

Иван Иванов отхвърли и обвиненията от страна на депутати от ГЕРБ, че продължава да ходи на работа, докато чака решението на конституционните магистрати.

"Грубото непознаване на законодателството и Конституцията не е причина да не идвам на работа в парламента. Няма правна норма, която да ограничава народния представител да идва на работа", коментира тогава Иванов.

Искането към Конституционния съд беше внесено от ГЕРБ, по подобие на това с назначения и оттеглен за шеф на ДАНС Делян Пеевски, когото магистратите вече върнаха в парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 години

евала!!!

16

кръцни срежи

преди 10 години

КС е една пародия, върха на наглостта, олицетворяваща и отсъждаща според политическите си пристрастия и размера на пачките, погазващи грубо и безцеремонно основния закон конституцията. Ето затова е необходимо Велико народно събрание, което да има волята да отреже пъпната връв на такива ***, да се изработи нова конституция от хора необременени партийно и ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ, по-добре късно отколкото никога, иначе нищо добро не ни чака

15

един от Шумен

преди 10 години

Господа, Другарки и Другари,Другарят Иванов е син на дясната бизнес ръка на другаря Дъбов, който владее всичко в Шумен. А както е известно Шумен е крепост на БСП и ДПС!Така, че не се изненадвайте от решението на "независимите" на всички инстанции български съдилища.

fallback