Октай Енимехмедов. Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан се яви на заседанието по делото срещу Октай Енимехмедов. Почетният председател Ахмед Доган обаче отново не дойде в съда.

Oще по темата

Той отново не е бил намерен на адреса си, за да му бъде връчена призовката.

В съда пак е постъпил болничен лист, документи от болница "Лозенец" и писмо от лекуващия му лекар за здравословното му състояние.

Доган е изпратил и молба да бъде заличен като свидетел по делото, заради здравословното си състояние. В момента съдът се запознава с нея.

В края на септември почетният лидер на ДПС също изпрати болничен лист, както и през август. Местан днес обясни, че здравословното му състояние не позволява да дойде.

Партията очаква обаче съдът да отсъди справедливо, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, преди да влезе в съдебната зала.

Местан обясни още, че и този път не е получил призовка. Лидерът на ДПС не отиде на предното заседание на съда, тъй като призовкарят не успял да го намери. В парламента Местан обяви, че ще се яви днес независимо дали получи призовка или не.

Местан заяви, че не са му връчили призовка за днешното заседание, но въпреки това е дошъл да свидетелства.

В залата са и други народни представители от ДПС - Рамадан Аталай и Мустафа Карадайъ.

Както Dnes.bg вече писа, бургазлията Енимехмедов е обвинен, че е направил опит умишлено да убие Доган, като на три пъти се е опитал да произведе изстрели към главата му. 

Според прокуратурата деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи причини - трикратното засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на депутата Мустафа Карадайъ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

smehurko:))))))))))

преди 10 години

Местан от кого е така еб..ан:)))))))))))) секретарка ли е .Доган си е *** дал тук всеки си го знай:).А Местан все ***:)))))))))) .и Как без платени здравни има болнични.Имали Прокуратура да се самосезира. Май не Липсва както и защитата от БСП:))))))))))..............Е сами си направете изводи .........

38

pop Mincho ot Hauduk

преди 10 години

pop Mincho ot Hauduk Dere - чуда се в кои ли имот се е покрил дъртя ****нгел вижте имотите на почетня ****ерунгел в гугле ще се объркате и вие/.....за тези в турция не се споменава.....

37

Анонимен

преди 10 години

И този път ГОСПОД ПОКАЗА,ЧЕ Е БЪЛГАРИН.АМИН.

fallback