Борислав Сарафов. Снимка: Булфото
fallback

Скандалът с бюлетините в печатницата в Костинброд е дело на „немарлив чиновник, който не си е свършил работата”. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов пред bTV.

Както Dnes.bg вече писа, в понеделник бившият главен секретар на Министерския съвет по време на служебното правителство - Росен Желязков, се сдоби с обвинения заради скандала. Над 350 000 годни бюлетини бяха открити на 10 май, точно преди парламентарните избори, в костинбродската печатница „Мултипринт”. Обвинението на Желязков е за престъпление по служба,  извършено от длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение.

Oще по темата

Според Сарафов това е единственото престъпление на чиновника, на базата на което може да му бъде търсена отговорност в съда. В работата му обаче имало редица други пропуски, които щели да бъдат включени в доклад на наблюдаващия прокурор. Сарафов обясни, че засега не се предвижда други лица да бъдат привлечени като обвиняеми по случая.

Крайната оценка за нашата работа ще я даде съдът. Надявам се прокуратурата да е на прав път, каза Сарафов.

Зам.-главният прокурор коментира и осъдителната присъда за България заради операция „Медузите” през 2010 година, при която беше задържан депутатът от БСП Борислав Гуцанов, тогава председател на Варненския общински съвет. Днес Гуцанов спечели дело в Европейския съд по правата на човека и държавата ще трябва да му плати 40 000 евро.

Ако внимателно се прочете обвинението, ще се види, че там се посочва унижение при задържането – прокуратурата не задържа, задържа МВР”, заяви Сарафов по този повод. По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че операцията не е ръководена от МВР, което тогава се управляваше от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, а от обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Haralambov

преди 10 години

svetovnite *** pomnyat dobre - klevetnitzite Maya Manolova i Lutvi Mestan - te zamervat s mrasotia v mediite renometo na republika Bg.

56

kalinkamalinka

преди 10 години

" Немарлив чиновник" Кой е тоя измислен чиновник? То всички чиновници са или "немарливи" ,или неграмотни или крадливи или всичко това заедно. Кой ги назначава такива?

55

Кума Лиса

преди 10 години

А сега Барека ще се извини ли на Борисов, Цветанов и целия ГЕРБ за безпочвените обвинения в предизборния ден ? Ще бъде ли повдигнато обвинение на Бареков за заблуда и лъжа ? ТВ 7 ще понесе ли отговорност за разпространяване на лъжливи твърдения ?

fallback