Проектът "Белене" беше прекратен миналата година. Снимка: архив Булфото
fallback

Разпитът на  на изпълнителния директор на "Риск Инженеринг" Богомил Манчев е бил отменен. Той трябваше да даде обяснения във връзка с  консултантския договор за АЕЦ "Белене". Миналата седмица офиси на Манчев бяха претърсени при спецакция. Тогава стана ясно, че плащанията по проекта за втората ни атомна централа не са били спрени дори след официалното прекратяване на проекта.

Oще по темата

От прокуратурата обясниха отлагането с факта, че са се появили нови обстоятелства, чийто анализ продължавал, предаде БНР.

Говорителят на СГП Зорница Таскова обясни преценката с желанието да се пести времето и на Манчев, и на наблюдаващия прокурор. Тя категорично отрече някой от разследващия екип да е посещавал по какъвто и да е повод офиса на шефа на "Риск Инженеринг". По-рано днес се появиха спекулации, че Манчев, който трябваше да бъде разпитан в следствието, всъщност е бил посетен от прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

---

преди 10 години

След като проекта е спрян какво точно консултира този човек за да получава тази огромна сума. конслтира но в Принцес Казино по 50 000-100 00 лв на вечер тоя господин, а ние се чудим къде аджаба са ни парите.

5

Анонимен

преди 10 години

Хахаха, че кой кого е осъдил в тази държава. След като проекта е спрян какво точно консултира този човек за да получава тази огромна сума. Това си е чисто източване на НЕК. Едните точат чрез зелената енергия, другите чрез консултантски и одиторски дейности. Това с наемането на външни фирми/но не кои да е/ да ти вършат работата си е жива далавера.

4

ток

преди 10 години

Поредната дъвка за народа. Дъвчеш, ама не можеш да я глътнеш, но ти е добре. На Манчев никой нищо няма да направи, защото е от стара коза яре. Да му мислят сега по-високите, около 1.90.

fallback