Георги Енев в съда. Снимка: архив, Булфото
fallback

Апелативната прокуратура в Пловдив поиска 15 години лишаване от свобода за охранителя Георги Енев, който през юни миналата година открадна близо милион и половина лева от инкасо автомобил и все още не казва къде е скрил крупната сума.

Магистратите обжалват присъдата от 10 години затвор, постановена от Окръжния съд, която бе намалена на реални 8 г. заради самопризнанията му.

Oще по темата
В съдебната зала прокурорът по делото заяви, че Енев е измислил схемата за крупната кражба в рамките на 5 месеца след като е започнал работа във фирмата.

По тази причина апелативните магистрати поискаха наказание от 15 години затвор, което да се редуцира с една трета до реални 10 години лишаване от свобода, тъй като делото се гледа без разпит на свидетели заради самопризнанията на охранителя, станал известен като Жоро Милионера.

Защитата пък настоя да се запази редуцираната до 8 години затвор.

"Към настоящия момент по делото няма данни къде са парите, той не е давал никакви обяснения, задължение на полицията е да издирят тези пари", каза пред съда адвокатът на охранителя – Георги Кутрянски.

Според него Енев е успял да направи обира заради пропуски във вътрешната сигурност на фирмата. Деблокиращият ключ за автомобила бил раздаван на всички шофьори.

"Лично моето становище е, че ако нямаше определени нарушения, най-малко въпросното присвояване щеше да бъде извършено по-трудно или въобще нямаше да бъде извършено", заключи адвокат Кутрянски.

В последната си дума пред съда Георги Енев заяви: "Няма какво да кажа!"

Колко дълго Жоро Милионера ще лежи в затвора ще стане ясно след 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Сандо

преди 10 години

хахахаха, тоя хем ще отнесе 10 годинки хем като го добарат *** в панделата ще пропее де са парите. охранителите и застрахователите няма да го оставят току така ...

17

бастун

преди 10 години

Е па браво че си мълчи, тоя си знае кво да прави. Ако му дадат 8, 1 вече е в ареста, след още 5 ще го пуснат щото ще слушка в панделата. Както четох е кораво момче, бил е в Афганистан и не е някоя ****а, така че в затвора ще си е играч и само ще си лежи, ще чете книжки и след 5 години офейква някъде по карибските държави и му дреме на шапката. за 5 години никой нормален не може да спечели милион и половина ако ще да се скъса :D Евала му правя за куража!

16

до 9

преди 10 години

Нищо не е приключило, докато не те заровят. Ако си изиграе картите правилно, може да се радва дълги години. Ако не играе добре карти, може и да сгази повече. Но нищо не е предопределено.

fallback