Снимка: МВР

Апелативният спецсъд върна в ареста двама от пернишката група за мокри поръчки, станала известна като „Килърите 3“. Досега единият от тях беше с мярка "домашен арест", а другият с мярка "парична гаранция", постановени от Специализирания наказателен съд миналата седмица. Според апелативните магистрати обаче има достатъчно доказателства, които обосновават твърдението, че Димитър Начков и Борислав Николов са съпричастни към организацията.

Двамата, сочени за ръководители на групата - Милчо Петров-Чироза и Васил Василев-Бай Васо, както и Иван Цветков и Йордан Костадинов също окончателно остават в ареста.

Така с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" остават шестима от общо осем задържани от бандата, двама са на свобода срещу парична гаранция. 

По-тежка мярка за неотклонение беше определена на Евгени Миленов, който вместо 1000 ще трябва да плати 5000 лв. гаранция. Изненадващо съдът остави без мярка за неотклонение  Мартин Николов. 

Още по темата
Два тома нови доказателства, в които са включени разпити на двама затворници, представи прокуратурата пред Специализирания апелативен съд.

По време на съдебното заседание Милчо Петров заяви, че се срамува, че е българин. Според него обявените за членове на групата са жертва на политическата обстановка, тя налагала "този цирк".

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза още, че има данни, че лица, свързани с групата, които не са между живите, са съпричастни към убийствата на боса на ВИС 2 Георги Илиев и кримибоса на Югозапада Васил Горчев-Кьоравия.

Групата се разследва за над девет убийства, но само за едно от тях ще им се търси засега отговорност – това на Теодор Неофитов-Ханс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase