Жоро Милионера Снимка: Булфото
fallback

„Окръжната прокуратура в Пловдив ще протестира присъдата на охранителя Георги Енев, който задигна почти милион и половина лева от инкасо автомобил.” Това съобщи за Dnes.bg говорителят на окръжните магистрати Галина Андреева. 

В сряда Пловдивският окръжен съд наложи 12 години затвор на Енев, но редуцира наказанието му до 8 години лишаване от свобода заради самопризнанията на охранителя и процедурата по съкратено производство. 

„Считаме, че производството приключи в разумен срок и това е успех за прокуратурата, но наблюдаващият прокурор е поискал максималното наказание от 20 години лишаване от свобода, затова ще протестира наказанието”, каза още Анреева.

Oще по темата
Загадка остава обаче къде е скрита крупната сума и дали властите ще я намерят. Жоро Милионера призна, че той е извършил престъплението, но упорито не казва къде се намират милион и половина лева.  

„Въпреки множеството спекулации, че не би могло да се постигне осъдителна присъда виждате, че това не е така, издирването на парите е приоритет все още и то е възложено на полицията”, категорични са от прокуратурата. 

Според адвоката на Енев - Георги Кутрянски, няма сила, която да накара охранителя да върне парите. Коментарите в интернет героизират Георги Енев, който твърди, че е извършил обира от инкасо автомобила, за да изрази протеста си срещу банковите институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

готин

преди 10 години

евала му правя на жорката,тия от парламента изнесоха милярди и няма никои осъден,а на жорката му искат 20 да не им минава през ум на тия,8 му стигат и тои след още 4 ще си излезне и аиде да го духат тия лаина ама още 2,3 *** такива и ще се оправи даржавата

19

Анонимен

преди 10 години

Prokuraturata bez boi niama da dade vlastta ! Prokuraturata e nai mrasnata i korumpirana instancia v republika Balgaria.Naroda prai greshka che si gubi vremeto s pravitelstvoto i partiite !Cialata sistema triabva da bade s VOINA svalena

18

Vapros NARODEN ?

преди 10 години

Прокуратурата иска 20 години затвор за Жоро МилионераПрокуратурата кoгa ще пoиска 20 години затвор за Stanishev Милионера, 20 години затвор за Dogan Милионера, 20 години затвор за Ovcharov Милионера, 20 години затвор за Kostov Милионера, 20 години затвор за Stanishev Милионера, 20 години затвор за Borisov Милионера, 20 години затвор за братя Галеви и Маргините Милионери ? Vzemete im parite i opravete dalgovete na darjavata !!!

fallback