Георги Енев пред съда. Снимка: Булфото

Една година след като открадна сумата от 1 милион 482 хиляди и 18 лева от инкасо автомобил охранителят Георги Енев застана пред съда.

Неочаквано самият Енев се призна за виновен и така делото се разгледа по съкратеното съдебно следствие. Заради самопризнанията магистратите ще намалят наказанието му с една трета.

"Няма сила, която да го накара да върне парите. Аз го посъветвах да ги върне, но това е негов избор, аз не зная къде са", заяви адвокатът му Георги Кутрянски.

Още по темата
Според прокурора по делото Енев е извършил крупния обир, за да накаже банковия сектор у нас.

"Той е искал да се облагодетелства, да накаже банковите институции и фирмата, в която е работил, заради финансова санкция", съобщи пред Dnes.bg прокурор Дилян Пинчев.

Колегата на Енев – Манчо Юруков, който е бил с него в деня на обира, призна, че е бил изпратен за дюнер, като охранителят се е възползвал от този момент, за да пренесе чувалите с пари в собствената си кола.

Застрахователите са покрили липсващата сума, но фирмата сега ще си търси парите от Енев. Това обаче ще се случи в друго дело.

"Няма как да познавам 1500 души, които работят във фирмата, важното е, че се призна за виновен", съобщи управителят на охранителната фирма Юли Димитров.

Според прокуратурата полицията ще продължи да търси задигнатия милион и половина лева въпреки изхода на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase