Камен Ситнилски. Снимка: архив Булфото

Върху прокурорите от Апелативната спецпрокуратура и специализираната прокуратура не е оказван натиск при избора на делегатското събрание за член на ВСС от прокурорската квота. Това става ясно от тяхно становище, изпратено до представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова и до члена на ВСС Камен Ситнилски.

Вчера Ситнилски призова колетите си да кажат дали им е оказван натиск във връзка със скандала със СРС-тата.

Още по темата
В тях се съдържаше текст и прикачен файл със стенограма на разговори, за които се твърди, че са водени от висши прокурори, сред тях и членовете на ВСС Камен Ситнилски и Румен Боев. 

В стенограмата се обсъждаше подкрепа за Камен Ситнилски и Румен Боев на изборите за членове на ВСС. В бележките към тях се казваше, че е упражнен натиск върху прокурори, за да гласуват за тях. Вчера Ситнилски изпрати отворено писмо, в което призова обвинителите да се защитят от атаката, която не била насочена само към него, но и към всички негови колеги.

Защитете себе си! Кажете на хората, че вие проведохте през 2012 г. най-свободните, най-законосъобразните, най-публичните и най-прозрачните избори за членове на ВСС от прокурорската квота, пишеше в обръщението.

"Преди и по време на провеждане на Общо събрание на 10. 07. 2012 г. на прокурорите от АСП, СП и САП за избор на делегати за участие в делегатското събрание на прокурорите, свързано с избор на членове на ВСС от квотата на Прокуратурата и номиниране на кандидат за член на ВСС, върху нас не е упражняван какъвто и да е натиск или действия, насочени към манипулиране на волята ни и правото ни на свободен избор при гласуване на направените предложения", се казва в становището, подписано от прокурорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase