Зам.-главният прокурор Камен Ситнилски. Снимка: Булфото, архив
fallback

Публикуваните в електронни медии разговори на членове на Висшия съдебен съвет и магистрати са резултат от прилагане на специални разузнавателни средства, разрешени по предвидения в закона ред. Това е установено до настоящия момент от възложената по разпореждане на главния прокурор проверка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Сотир Цацаров разпореди на 28 юни на Софийска градска прокуратура да извърши проверка по публикувани в електронни медии предполагаеми разговори на членове на Висшия съдебен съвет и магистрати.

Източник на информацията са експлоатирани СРС по отношение на магистрат, приложени по искане на ГДБОП и разрешени от председател на окръжен съд. На 19 април 2013 г. веществените доказателствени средства са били изпратени от ГДБОП в СГП, по образувано в тази прокуратура досъдебно производство.

Oще по темата

В хода на проверката е било установено наличие и на други оперативни дела, имащи отношение към лицата, визирани в разговорите. Въпросните оперативни дела са били водени от ГДБОП. Оперативните дела са изискани от и.д. председателя на ДАНС и след анализа им ще бъде взето решение за по-нататъшните действия на прокуратурата, посочват от прокуратурата.

Припомняме, че в поредните изтекли анонимни разговори на 28 юни бяха  замесени имената на висши прокурори, а темата бяха изборите за членове на Висшия съдебен съвет и кариерното израстване в държавното обвинение.

Анонимката беше пратена до няколко медии от електронна поща, кръстена "бойкоцветанов". Тя съдържаше текст и прикачен файл със стенограма на разговори, за които се твърди, че са водени от висши прокурори, сред тях и членовете на ВСС Камен Ситнилски и Румен Боев.
 
В пояснителните бележки се казваше, че кариерното израстване в прокуратурата зависи от бившия заместник-главен прокурор Ситнилски, който е наречен ТАМАДАТА и бос на Висшия съдебен съвет. В писмото имаше биографии и десетки телефонни номера.
 
В стенограмата се обсъждаше подкрепа за Камен Ситнилски и Румен Боев на изборите за членове на ВСС. В бележките към тях се казваше, че е упражнен натиск върху прокурори, за да гласуват за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ivan

преди 10 години

Според мен, ако всички висши магистрати бяха подслушвани, голям цирк щеше да се получи. Какви ли машинации щяха да излязат на светло. Жалко, че Цветанов не ги е метнал тях. Че корупцията при тях е грандиозна, вярвам на всички им е ясно.

28

д,к

преди 10 години

Познаите къде работи синчето на бачо Камен, при тия който ще решеват от тук нататък какво да правят.

27

Анонимен

преди 10 години

ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА, НЕГРАМОТНИЦИ!

fallback