Снимка: архив Булфото
fallback

Не се извършва проверка нито на обстоятелствата около дипломата на заместник-главния прокурор Ася Петрова, нито около това как е получила ведомствено жилище в София, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Отдел VI "Инспекторат" при Върховна касационна прокуратура не извършва подобна проверка, се казва в съобщението на прокуратурата, което е разпространено по повод публикация на “Стандарт“ със заглавие “Петрова с 59 лв. наем за дом на „Оборище" и с подзаглавие „Проверяват дома и дипломата на зам.-главната прокурорка".

В публикацията се казва, че Ася Петрова плаща по 59 лв. за ведомствения апартамент в район "Оборище", в който живее от половин година. Самата Петрова направила признанието пред вестника.

Инспекторатът към Върховната касационна прокуратура се готви да провери при какви обстоятелства Петрова е получила ведомствено жилище в София, пише още "Стандарт".

Освен около апартамента според вестника прокурорските инспектори душат и около дипломата на Петрова, която е от Бургаския свободен университет. Това дава повод на мнозина обвинители да се шегуват из коридорите на Съдебната палата, че си имат "калинка" и при тях, посочва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

+-+-+-+-

преди 10 години

Следващия главен прокурор- с диплома от ВИММЕСС Русе!

20

Brambarov

преди 10 години

Niakoi da e vizdal diplomata na Stanishev? Da ne se okaze,che i toi e kalinka

19

Анонимен

преди 10 години

Като гледам икономиката ни в какво положение е си представям как са взимали дипломи в унсс.

fallback