Снимка: БулФото - архив
fallback

Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Симеонов Ангелов. Ангелов е привлечен като обвиняем за участие в престъпна група и за данъчни престъпления в размер на над 4 милиона лева.

Досъдебното производство е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно-техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март 2012 г. за извършени престъпления - участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за данъчно престъпление - избегнато плащане на данъчни задължения в размер на над 4 млн лв.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни 2013 г. наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Главният прокурор счита предложението на Софийска градска прокуратура за внасяне на искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата за напълно основателно.

Затова в понеделник, 10 юни, Сотир Цацаров ще внесе в НС искане за снемане на имунитета на народния представител Петър Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

протестиращ

преди 10 години

Престъпната група с повдигнати обвинения от март 2012г.***/article?id=3323421.Красимир Велинов2.Борислав Велинов3.*** Дойчева4.Петър Ангелов (ДПС)Лютви Местан не е ли искал свидетелство за съдимост от Петърчо или Петърчо си е купил депутатското място? Както и срещу парична гаранция от 20 000 лв. всички от престъпната група са на свобода и продължават да източват и препират паричките си. Някои през това време са станали и депутати.

65

СС

преди 10 години

Искам да видя олигарси в затвора: Цеко Минев, Цветелинка, Банев, Ковачки и т.н.- те са Злото!Депутатите са само кукли на конци.

64

Анонимен

преди 10 години

da sestra mu e prokuror i toi samiq se hvali che e mn silen LICHNO SE POZNAVAME ZA JALOST NO KOI OT TIQ KRADCI E OSADEN NQMA YAKAV I NQMA DA IMA TOVA E ISTINATA

fallback