Снимка: архив Булфото
fallback

И двамата осъдени за купуване на гласове в Плевенско са набирали гласове за ДПС, това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг, който трябваше да представи отчет на работата на прокуратурата около изборния ден за предотвратяване на купуването на гласове.

Фокусът на изявленията но обвинителите обаче беше изместен заради продължващия скандал с намерените бюлетини в Костинброд. Така отчетът беше съкратен в рамките на 15-ина минути, в които зам.-главният прокурор Ася Петрова, която отговаряше за следенето на честността на изборите и координацията на общото звено между МВР, ДАНС и обвинението.

Преди дни стана ясно, че двама души в Плевенско са били осъдени по бързата процедура за купуване на гласове. Ася Петрова обясни, че и двете дела са завършили след споразумения, одобрени от съда.

До момента са образувани 64 досъдебни производства, обясни Ася Петрова. По нейни думи 12 от тях се водят по бързата процедура. Общо 13 души са привлечени като обвиняеми, а трима са задържани.

543 сигнала за престъпления във връзка с изборите са постъпили в прокуратурата. По всеки един от тези сигнали е разпоредена проверка, заяви Петрова. По 385 от тях от обвинението са счели, че няма достатъчно данни за престъпление.

По останалите случаи все още работим, допълни тя.

Зам.-главният прокурор беше категоричен, че обвинението е действало по всякакви сигнали, дори анонимни, стига в тях да се съдържат достатъчно данни.

По думите на Ася Петрова самата статистика говори за добрата съвместна работа на общото звено с между обвинението, МВР и ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

аман от прости полит

преди 10 години

много шум за нищо -пак герберастите ще ни командват и след 4г ще няма България повече от народа ще е на гробището

21

dk

преди 10 години

така настървено скочиха всички навремето срещу жан виденов,а се оказа ,че е единствения политик от прехода ,живеещ в панелка,нищо че е от бспи сега същото и интуицията ми подсказва че олигарсите и парите начело с пешките от бсп спретнаха този сценарийопомнете сене че са цвете герб,но поне се опитаха да работят за народа нищо че нямаха кадринарекоха учените феодали,а трябваше да ги използват ,а не разни манекенки и кадри от свободен университет да използватмладоста е хубава но

20

кук

преди 10 години

само Стефан Гамизов и Бойко.

fallback