Роман Василев и Николай Кокинов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев ще поеме функциите на градския прокурор на София Николай Кокинов, предаде БНР.

Роман Василев ще изпълнява функциите до обявяването на конкурс за длъжността административен ръководител на Софийска градска прокуратура.

Вчера Висшият съдебен съвет единодушно освободи от този пост пост Николай Кокинов. На извънредното заседание на ВСС в понеделник присъстваха 16 от членовете и всички те подкрепиха освобождаването на Кокинов.

Oще по темата

Той подаде оставка в петък, след като бяха публично оповестени негови разговори с бившия премиер Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, в които той оповестява данни от досъдебното производство срещу Найденов.

Кокинов поиска да бъде освободен и като магистрат, но ВСС отложи гласуването до приключване на дисциплинарното производство срещу него. То е за допуснати нарушения при случайното разпределение на преписките в прокуратурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Пешо

преди 11 години

За тоя Бойко на записа каза че е ***!

19

кекуле

преди 11 години

какви недоразумения са облечени във власт - не е истина.

18

гого

преди 11 години

От трън та на глог, че е по-висок. Тоя перчемлия трябва да е следващия. То и до сега имаше данни за него, ама още е удобен на големите. По- нататък и него ще го нахендрят и "хитрата сврака ... и с двата крака". Още малко .....

fallback