Лара беше в плен 47 дни. Снимка: архив, Булфото

Лара Банева, която снощи беше върната от похитителите си, все още не е дала показания. Прокуратурата има водеща версия за отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо, по която работи, съобщи зам.-главният прокурор Ася Петрова, но не даде подробности.

Разпитът на Евелин Банев, направен от български прокурор в Италия, не е помогнал на разследването, тъй като Банев не е дал конкретни показания.

Още по темата

Ася Петрова не коментира дали за свободата на Лара са платени 500 хил. евро, какви доказателства има, както и дали за разследването са използвани вановете с техника за подслушване на МВР. Дали предаването на пари е било контролирано и дали действията на семейството също са били координирани, зам.-главният прокурор също не коментира. Имаме очаквания за разкриване на извършители, каза Петрова.

10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше отвлечена пред дома й в столичния квартал "Бояна" рано сутринта на 5 март и беше освободена вчера около 22 часа. Момиченцето няма физически наранявания, с него обаче работи психолог.

Похитителите, които са държали Лара в плен близо месец и половина, са я оставили в района на 6-о РПУ в столицата, след което изчезнали със сив VW Golf. Колата се издирва от полицията.

Засега нито МВР, нито семейството съобщават за това да е платен откуп за освобождаването на детето. Eвелин Банев-Брендо е в Италия като подсъдим по мегаделото "Кокаиновите крале". Разследващи свързаха похищението на Лара именно с участието на Брендо в процеса за трафик на стотици тонове хероин от Южна Америка за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase