Станимир Флоров. Снимка: Булфото, архив
fallback

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Това става след проверка заради получените в обвинението сканирани копия на класифицирани документи от МВР и ДАНС. Изискани са оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров, и от анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела.

От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници, е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай  - чл. 302а от НК.

Oще по темата

Софийският градски прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.

В хода на разследването, което ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, че Софийска градска прокуратура започна преди дни проверка за изясняване на факти и обстоятелства около сканирани копия на документи, изпратени до медии и на електронна поща в обвинението, съдържащи  класифицирани данни с гриф „Строго секретно”, които касаят Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

266

Смях

преди 11 години

Явно ГДБОБ не хапват само БОБ!

265

Анонимен

преди 11 години

Касим Дал го държат на каишка", защото бил разкрит при опит да внесе в България големи количества стрелково оръжие и експлозиви К4. Скандалното разкритие направиха в студиото на Нова телевизия лидери на Легия Антимафия". Те предадоха папка с документи на водещия Сашо Диков, който не можа да реагира адекватно. Искаше сензация, ето ти бомба", заяви Григор Здравков. Той е категоричен, че имало разработка на службите.Според Легия "Антимафия" опитът за оръжеен внос е бил направен малко преди атентата на летище Сарафово".

264

Анонимен

преди 11 години

Добре прочетете коментар 305 НИКОВ там е заровено кучето. Плана на БСП за съсипване на ГЕРБ е активиран малко преди нова година. Цените на тока се надписаха от ЕРПтат съвсем умишлено в услуга на приватизаторите си. Че ГЕРБ допуснаха грешки си е вярно но те са нищо в сравнение с далаверите на БСП и Тройната ламя. Пак ни баламосват, спомнете си водачите на протестите , А. Славчев и Янко, и двамата със стабилни връзки с БСП. Ето така нашия гняв се насочва срещу нас самите ...

fallback