Снимка: архив Булфото
fallback

Прокуратурата има подозрения кой е авторът на сигнала за незаконно подслушване, внесен при главния прокурор Сотир Цацаров от лидера на БСП Сергей Станишев. Това загатна градският прокурор Николай Кокинов пред bTV.

Преди седмици червеният председател заяви, че е получил анонимен сигнал, че СДОТО са извършвали незаконно подслушване под ръководството на ексвътрешния министър Цветан Цветанов на политици, бизнесмени и общественици.

Кокинов обясни, че проверката по случая ще приключи на 12 април, до 16 април ще бъде готов докладът и той ще бъде представен “доколкото е възможно“.

„Следите винаги остават, изчакайте следващия епизод”, допълни градският прокурор. По негови думи към проверката е подходено с изключително желание и ентусиазъм. Кокинов обаче отказа да даде подробности от резултатите до момента и се зарече, че до представянето на доклада ще бъде “господар на мълчанието“.

„Не ме карайте да бъда недискретен”, беше краткият коментар на Кокинов затова дали има нарушения на правилата за прилагане на специални разузнавателни средства и дали има основания за уволнения.

Кокинов коментира и темата за обвиненията срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Градският прокурор отхвърли тезата, че обвинението върви след събитията. Припомняме, че Найденов беше привлечен като обвиняем през март, а досъдебното производство е било образувано още през 2009 година.

„Може да ви изглежда, че вървим след събитията, но има промяна на обстановката, която е дала основания на прокурор Божидар Джамбазов да повдигне обвинение,” заяви Николай Кокинов.

Той увери, че съвпадението на повдигнатото обвинение и предизборната кампания е случайно. Прокуратурата не се е заела с Найденов досега, защото в началото ключов свидетел е дал показания, отхвърлили категорично обвинителната теза. Сега обаче имало „промяна в обстановката”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 11 години

май *** ще гризне хурката. Явно шаманите са му предсказали какво го чака и затова топна Орешарски за премиер.

16

Дедо поп

преди 11 години

Кокинов обясни, че проверката по случая ще приключи на 12 април, до 16 април ще бъде готов докладът и той ще бъде представен доколкото е възможно.Защо бе Коки прясно го 1:1 та хората да видят и д си направят сметката за кого да гласуват

15

Анонимен

преди 11 години

Човекът нарушил Омерта е намерен!Евала Герб!

fallback