Снимка: архив, Булфото
fallback

Пазарджишкият окръжен съд отложи за десети април делото за разпространение на антидемократична идеология поради заболяване от вирусна инфекция на подсъдимия Али Хайредин.

Съдът постанови да бъде изпратено писмено искане до Районната здравна инспекция в Благоевград за проверка на медицинското удостоверение на подсъдимия. Проверката трябва да установи дали то е изготвено според законовите изисквания и дали диагнозата позволява на Али Хайредин да се яви на съдебно заседание.

Oще по темата
След приключването на проверката съдът ще прецени дали да наложи глоба на лекаря, издал удостоверението.

Делото започна през септември 2012 година. Като подсъдими по него са привлечени 12 мъже и една жена. Срещу тях има повдигнати обвинения за проповядване на антидемократична идеология и за участие в нерегистрираната у нас организация "Ал Уакф ал Ислями". Трима от подсъдимите са обвинени и в насаждане на омраза на религиозна основа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

до 17

преди 11 години

Ти ходи ако щеш и по жартиери, твое право е!

15

п-к

преди 11 години

НАСТЪПВАТ МНОГО ЯКО И СА МНОГО ДОБРЕ ОРИЕНТИРАНИ,ДАЖЕ ИМОТ НАГЛОСТТА ДА НИ НАРИЧАТ И ***. И ТОВА СЕ СЛУЧИ НА МЕН- ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА. ПРИ ОПЛАКВАНЕ НА СОБСТВЕНИКА НА ЧАСТНАТА БОЛНИЦА В КОЯТО РАБОТЕХ ТОЙ МИ ОТГОВОРИ"НЕ ИМ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ. ТЕ СА ЕЛЕМЕНТАРНИ". КОЕ ИМ Е ЕЛЕМЕНТАРНОТО ПИТАМ АЗ- СЛЕД КАТО ТЕ СИ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ ПРАВАТА , А ЗАДЪЛЖЕНИЯТА,,,,,,, САМО ЗНАЯТ ДА РАЖДАТ ДРУГО НЕ ГИ ВЪЛНУВА, А ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ ДОКТОРКИ ХОДЯТ ЗАБУЛЕНИ.

14

Анонимен

преди 11 години

защо отмениха смъртното накзание се питат 5 милиона българи!!!

fallback