Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Пазарджик отложи днешното съдебно заседание по делото за радикален ислям заради отсъствието на един от подсъдимите Байрам Ушев.

Адвокатът му Васил Василев представи болничен лист.

Според прокуратурата не е необходимо неговото присъствие, тъй като не е обвинен в тежко умишлено престъпление и делото може да бъде гледано.

Според защитниците той трябва да присъства, тъй като ще бъде нарушено правото му на лична защита.

Неговият адвокат Васил Василев каза, че подсъдимият е изразил желанието си задължително да е залата по време на делото. Съдът отложи заседанието за 19 декември от 9.30 часа, предаде „Фокус“. 

Още по темата
В съдебната зала днес присъстваха вещите лица, работили по комплексната експертиза.

На 4 февруари 2013 година ще бъдат изслушани призованите за днес вещи лица и комплексната експертиза.

Подсъдими по делото са 12 мъже и една жена, обвинени в разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза на религиозна основа и участие в нерегистрираната в България организация "Ал Уакф ал ислями".

Досега по делото са разпитани над 20 свидетели, включително и един анонимен.  В края на процеса ще бъдат разпитани и имамите, обвинени в разпространение на антидемократична идеология.

Спокойна беше тази сутрин обстановката около сградата на Съдебната палата в Пазарджик. Едва петима души, привърженици на ВМРО, се събраха пред съда, а митинг на мюсюлмани нямаше.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase