Лазар колев плаче в съда. Снимка: Булфото

Със скандал премина завърналото се в съда дело по случая с двете убити сестри Белнейски.

Лазар Колев, единственият, който беше осъден във връзка с убийството, което потресе цяла България преди години, не издържа психически и се нахвърли с реплики върху един от свидетелите - Владимир Николов, следовател от Националната следствена служба. Колев прекъсна Николов с думите: "Ти ли не знаеш, вие сте схемаджии! Как така нямате записи, стига сте лъгали!" Наложи се и охраната да озаптява Колев.

Нервите на майката на Колев - Мариана Генчева, също не издържаха. Тя крещеше "Лъжци, боклуци! Почернихте ми детето! За пет години го съсипахте!" Тя заяви, че синът й е невинен и очаква да се прибере с нея вкъщи, защото ще се иска и промяна в мярката за неотклонение.

Следователят Николов, който за първи път застава пред съда, е човекът пред когото основният свидетел на обвинението - Владимир Славов - Иширковеца, е разказал, че Лазар Колев му е признал, че е извършител на убийството на сестри Белнейски.

След тази случка докрая заседанието продължи при закрити врата, а майката на Колев беше изгонена от залата.

В края на заседанието Лазар Колев поиска думата и обясни, че никога не е бил близък с Владимир Славов и не знае защо говори тези неща по негов адрес.

На делото не се явиха двамата свидетели, които по думите на адвоката на Колев - Марин Марковски, ще докажат, че показанията на основния свидетел на обвинението - Владимир Славов, са неверни. По думите на Марковски те са възпрепятствани - единият е в чужбина, а другият излежава присъда в затвора и се страхува за сигурността си.

Бяха разпитани обаче други двама свидетели - Иванка Мишева и Христо Марков.

Владимир Славов, който твърди, че в затвора Лазар Колев му е разказал как е убил сестрите Белнейски, заяви пред журналисти, че ще потвърди показанията си и пред този съд.

Марин Марковски пък заяви пред съдебната зала, че "Върховният съд е дал великолепни указания и като се изпълнят, ще трябва да се прочете оправдателна присъда".

Майката на Росица и Христина Белнейски - Фани Белнейска, заяви, че очаква с това дело да се потвърди присъдата на Лазар Колев. Смятам, че не може да извърши сам това убийство, ще излязат и другите извършители, каза още Белнейска.

В крайна сметка Пловдивският апелативен съд отложи за 19 февруари от 14.00 часа делото за убийството на сестрите Белнейски. До тогава защитата ще трябва да доведе двамата свидетели, които днес не се явиха.

Още по темата

С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Апелативния съд в Пловдив, на Лазар Колев беше наложено наказание "доживотен затвор без право на замяна", но впоследствие Върховния касационен съд върна делото за ново разглеждане.

Колев е признат за виновен в това, че на 28.01.2006 година с особена жестокост и по особено мъчителен начин умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase