Октай Енимехмедов остава зад решетките. Снимка: БТА
fallback

Октай Енимехмедов остава окончателно в ареста, реши Софийският градски съд.

25-годишният бургазлия насочи газов пистолет към лидера на ДПС Ахмед Доган по време на Осмата конференция на партията, докато Доган четеше доклада си. Повдигнати са му две обвинения – за хулиганство и закана за убийство. 

Според магистратите обвиненията срещу него са правилни, а с действията си Енимехмедов грубо е нарушил обществения ред.

Защитата на Октай поиска по-лека мярка – "домашен арест". Според нея няма как да се повдигне обвинение за заплаха за убийство, тъй като оръжието не е било смъртоносно. Съдът обаче отказа да измени мярката му за неотклонение.

Oще по темата

„Ако мярката ми бъде изменена в "домашен арест", това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си. Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри", заяви в съдебната зала Октай Енимехмедов.

Той отново се обърна към магистратите с „ уважаеми народни представители“, за него били такива, тъй като в края на решенията си казвали „в името на народа“.

„Живеем в демократична страна, в която всеки има правото да изказва своето мнение. Не смятам, че съм заплаха за обществото и нямам намерение да извършвам друго престъпление“, заяви още Октай в съдебната зала.

На 22 януари 2013 г. Софийският районен съд остави в ареста Енимехмедов, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

Анонимен

преди 11 години

Радвам се, че има турци милеещи за България!

176

Все светии

преди 11 години

За тези Аллах няма ли,за Догановите питам?Тези нямат ни Господ Ни Аллах! Нямат и други Богове! Кой ще им помогне накрая? Той Дявола вече има рак-ще умре в новото време след края на злото!

175

прокурор

преди 11 години

Доживотни присъди за шъшкънина Доган и неговите верни мекерета,кражби,продажби...алъш вериш на високо ниво,само тогава ще е демокрация! Ако има смъртни присъди и това ще им е добре-те надминаха Чаушеско!

fallback