Венета Марковска в Конституционния съд. Снимка: БТА
fallback

Говорителят на Софийска градска прокуратура Стелияна Кожухарова потвърди, че има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, в което е намесено името на Венета Марковска и близкия до нея бизнесмен Георги Георгиев.

Досъдебното производство е образувано през 2011 г.

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев спря клетвата на Венета Марковка по стъпването й в длъжност като конституционен съдия с мотива, че днес е получил писмо от прокуратурата, в което се потвърждават съмненията около репутацията на съдийката.

Припомняме, че при избора на Марковска за член на Конституционния съд от квотата на парламента в деловодството на Народното събрание постъпиха 2 анонимни сигнала срещу нея.

Oще по темата
 Днес Кожухарова обясни, че досъдебното производство е образувано за две престъпления - търговия с влияние и подкуп. Те са извършени в периода 2005-2010 г. Досъдебното производство е образувано по анонимен сигнал.

В него се съдържат данни за корупционно поведение и превишаване правата на Георги Георгиев, близък до Марковка, за това, че е употребил влияние при уволнение на служители на МВР по повод възникнал конфликт, за придобити множество имоти под формата на дарения, и за оказване на влияние по повод образувани административни дела.

По досъдебното производство до момента не са привлечени обвиняеми, а разследването и събирането на доказателства продължава. Софийска градска прокуратура не може все още да се ангажира с крайно становище.

Припомняме, че Венета Марковска подаде молба в прокуратурата за справка с цел да изчисти името си покрай възникналите скандали. По този повод и.д. главен прокурор Бойко Найденов е изпратил данните днес до президента Плевнелиев и председателя на парламента Цецка Цачева.

Все още не е известно дали Венета Марковска е била уведомена за досъдебното производство, тъй като все още не е привлечена като обвиняема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 11 години

ОСЪЗНАТИ И НЕОСЪЗНАТИ КОМУНИСТИ,БЛАГОДАРЕТЕ НА БОЙКО,ЧЕ ИЗЛЪГА ЕВРОПА,ТА ВИ ОТПУСНА ФОНДОВЕТЕ,ЗА ДА СЕ НАГУШИТЕОТНОВО,ИНАЧЕ ВИ ГИ СПИРАТ,ЗАЩОТО ВИЕ САМО КРАДЕТЕ,Е И ЕДНА-ДВЕ ЧЕШМИЧКИ ВИ НАПРАВИХА ВАЩИТЕ КМЕТОВЕ С ПАРИ НА МЕСТНИТЕ ХОРА ЗА ДА НЕ СЕ ОХАРЧИТЕ ВИЕ КРАДЯЩИТЕ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ЕВРОФОНДОВЕ.БЛАГОДАРЕТЕ МУ НА БОЙКО,ТОЙ НЕ Е СПИРАЛ ДА ВИ О Х Р А Н Я В А,Я МОДЕРНИЯ ВИ ЛЯВ СПИНИШЕФ,КАКВИ ДВА ЧИФТА ТЛЪСТИ ЧЕРВЕНИ БУЗИ Е ОГОИЛ.ПОДПИСА ЗАРОБВАЩИ ДОГОВОРИ С РУСКИТЕ ВИ ГОСПОДАРИ...

50

ТТ

преди 11 години

До Анонимен Това дето пишеш на него старобългарски или друг език е????

49

ТТ

преди 11 години

До Аз Ама тя си се иска! Гладна е!

fallback