Петър Стоянов. Снимка: архив Булфото
fallback

Доживотни присъди без право на замяна поиска прокурор Ася Петрова за четирима от подсъдимите по делото "Килърите" в днешната си пледоария пред  Шуменския окръжен съд. Петрова поиска най-тежките наказания за  Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев, Васил Костов-Кеца и Янко Попов-Туцо.

Окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова поиска за другите двама обвиняеми по делото - Петър Атмаджов и Райчо Стойнев, съответно "доживотен затвор" и 20 години "лишаване от свобода".

Исканите наказания за подсъдимите са по обвиненията за убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев, великотърновския адвокат Петър Лупов и Борислав Георгиев от София и за ръководене, организирана и участие в престъпна група.

Oще по темата
Очаква се на подсъдимите да бъдат поискани присъди и по останалите обвинения - за палежи, побои, лихварска дейност и държане и притежание на оръжия.

Делото "Килърите" започна на 27 юни 2011 г. в Шуменския окръжен съд след шумна акция на МВР. Оттогава процесът върви доста противоречиво.

Пледоариите започнаха изненадващо, когато всички водещи адвокати бяха отпътували за София. Част от експертизите по делото бяха отхвърлени, защитата на неколкократно настояваше за отводи заради процесуални нарушения, а свидетелските показания често се разминаваха.

По делото предстоят пледоариите на останалите прокурори и на защитата на обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ha ha

преди 11 години

и една доживотна им стига, ама да е ефективна, а не 3 доживотни, фиктивни

27

журналист

преди 11 години

Ето този на снимката беше съветник на Гоце - ловеца, трипера, архара, доносника и т. н. Някой да се чуди защо сме на този хал. Затова шапки долу за поздрав на министър Цветанов и премиера Б.Борисов.

26

qwer

преди 11 години

*** Бг народ, досега беше съдът не съди както трябва,сега тези защо трябва да лежат и да ги храним ? Какво е това ако не недостижима простотия, как ще има добър живот в Б-я като преобладаващата част от народът са съвършенни простаци ? Свинята от снимката заслужава даже две или три доживотни, а не разни и*иоти тук да питат кого е убил тоя. Съдбата на държавата е правино определена от Бог, щом простащината се развъжда прогресивно,значи и държавата ни прогресивно ще затъва.

fallback