Александър Николов. Снимка: БТА

Спряно е разследването за побоя над бившия изпълнителен директор и настоящ заместник-изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов, което бе извършено в края на миналата година.

Това той съобщи пред журналисти. По думите му прокуратурата го е уведомила за спиране на досъдебното производство поради липса на достатъчно данни за извършителите.

Александър Николов допълни, че това не означава прекратяване и разследването може да бъде възобновено, когато разследващите органи получат нова информация по случая.

Той посочи, че искрено се надява това да се случи и да се стигне до край, като не го интересуват конкретните извършители, които по думите му били "на работа", а поръчителите на нападението.

Още по темата

Александър Николов беше нападнат през ноември м.г., като при побоя беше отрязана и част от едното му ухо.

Именно нападението срещу него стана повод днес червеният депутат Румен Овчаров и сегашният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов да си разменят заплахи за съд.

След като Николов каза, че финансовите интереси на български депутат към АЕЦ "Козлодуй" са в основата на побоя над предшественика му, днес Румен Овчаров обяви, че ще го съди. Николов от своя страна също каза, че ще заведе контраиск срещу червения депутат.

Припомняме също, че нападнатият бивш шеф на АЕЦ “Козлодуй” Александър Николов изненадващо разкри, че зад побоя стои бившият депутат от ГЕРБ Николай Коцев.

Той обаче не обясни защо чак сега прави закъснялото признание. По думите на Николов по телефона бившият депутат го попитал: “Промени ли схемите така, както ти наредих?”. Когато получил отрицателен отговор с обяснението, че няма такава договорка, Коцев отсякъл: “Тогава ти си ми цел номер едно.” Разговорът се провел три седмици преди нападението.

Във връзка с побоя над Александър Николов обаче не са установени абсолютно никакви доказателства за съпричастност на Коцев, поясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

През март тази година Коцев напусна парламента по собствено желание с аргумента, че иска да е по-полезен на местно ниво. Преди ден той е подал оставка пред премиера Бойко Борисов и като лидер на структурата на ГЕРБ във Враца и тя е била приета веднага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase