Тепърва ще се преценява дали да се образува досъдебно производство. Снимка: Булфото
fallback

Софийската градска прокуратура се е самосезирала по публикации в медиите за бившия пиар в Министерството на земеделието и храните Кристина Спасова, съобщиха от обвинението за БТА.

Очаква се в следващите няколко дни да се прецени дали да се образува досъдебно производство по случая. Към момента е образувана преписка, която е възложена на звеното на СГП за борба с измамите със средства от еврофондове, чийто ръководител е зам.-градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

Публикациите касаят информация, че чрез свои фирми Спасова е закупила офиси, имоти и дялове в компании за над 1 милион лева.

Oще по темата

Нейна фирма пък е спечелила обществена поръчка за 50 хил. лв. за изработването на профил във Facebook и Twitter на Програмата за развитие на селските райони. Въпреки че сумата е огромна, тя не стига за закупуването на земята, на която е собственик дамата.

25-годишната Кристина Спасова се прочу точно покрай въпросните договори. В днешния си брой в. “Сега“ информира, че е бившата пиарка е и крупна земевладелка.

Като съдружничка в хладилното предприятие за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби "Био ем ди" Спасова вече е дългосрочна арендаторка на над 1000 декара земеделска земя в Берковица. 25-годишното момиче е и съсобственик на 455 декара земи на завода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 11 години

Поляците не ги осъдиха, че са пряко засегнати, вие се намерихте големите специалисти по яйцата. Защо не ги бойкотирахте, щом смятате, че сте прави?

57

до 58

преди 11 години

Ходи и си вземи кинтите от миро, стига си ръсил простотии....

56

Дудук

преди 11 години

Кога прокуратурата ще се самосезира за това, че една фирма изкупува всички компенсаторни бонове в държавата от година насам? И сега ще изкупи 7% от държавната земя , защото само тя има бонове, а търговете са само с такива бонове. Ще купи земя на 1/5 от цената. И земя, колкото не е продавана обще в държавата за последите 15 години. Отново в МЗХ. ЗА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ДРУГА ДЪРЖАВА И ХОРАТА НА ФИРМАТА И ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВЛИЗАТ В ЗАТВОРИТЕ ЗА МНОГО ГОДИНИ.

fallback