Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ
fallback

Задържаният депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов най-вероятно ще бъде освободен, след като изтекат 24 часа от задържането му, заяви говорителката на главния прокурор Стелияна Кожухарова.

Прокуратурата няма право да му повдига обвинения и съответно да иска налагане на мярка за неотклонение, докато Аврамов е с имунитет, обясни тя.

Oще по темата

По думите й искането за сваляне на имунитета на народния представител вече е изготвено и по-късно днес ще бъде внесено в парламента.

Народното събрание ще трябва да реши дали да удовлетвори или да отхвърли това искане.

Според Кожухарова изготвянето му изисква повече технологично време, защото трябва да бъдат описани събраните до момента доказателства.

По нейни думи има събрани доказателства, разпитани са свидетели, претърсен е домът на Аврамов и там са намерени 50 000 лева.

Депутатът бе задържан снощи по досъдебно производство за търговия с влияние. Според разследващите той е поискал 100 хил. лв., за да повлияе на длъжностно лице от Областната дирекция "Земеделие" в Монтана, за да се разпореди със земи в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

ДЯДО ГРОЗ

преди 11 години

Като стана дума за Аврамов,та се сетих за един друг негов "колега-ковчежник"-оня заместник незнам-какъв си от Столичната община.Аз не му помня длъжността,а повечето са забравили и "подвизите" му.И за този ще забравим.Нали сме си овце с *** мозък-на това разчитат политиците!

55

Анонимен

преди 11 години

МАФИЯ

54

анонимен

преди 11 години

Този си е чист далавераджия, такива си ги търсеше Бойко да ги прави депутати да крадат и да му носят, но този явно се е унесъл и не му е занесъл и така му скроиха номера да го отстранят за престиж на партията, а какви ще са последствията не мога да предвидя защото Цецко пак се изцепи, арестуват го в къщи и намерили белязаните пари, не когато ги взема а в къщи, ами ако са подхвърлени от Цецковите хора, тогава какво ще чакаме ?

fallback