Цветан Цветанов Снимка: БТА
fallback

"Всички са равни пред закона", коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод уволнението на съдията от Софийския градски съд Мирослава Тодорова, която беше отстранена от Висшия съдебен съвет заради забавени мотиви по три дела.

"Не бих искал да коментирам решението на ВСС, но смятам, че всички сме равни пред закона и всеки, който е нарушил срокове, с което е възпрепятствал обективното и справедливо правораздаване в разумните срокове, е задължение на всяка една институция да бъдат предприемани действия, с които институцията да се представи в адекватен вид", посочи Цветанов.

"Винаги фокусираме вниманието върху съдебната система и предимно върху съдията, но никога – какво изживяват жертвите на престъпността", допълни министърът.

Oще по темата

"Когато няма правораздаване, създаваме предпоставка за липса на държавност", категоричен беше Цветанов.

Според него уволнението на съдия Мирослава Тодорова може да се тълкува и като провокация. Това беше и тезата на премиера Бойко Борисов, който вчера определи уволнението на Тодорова като "провокация против огромните усилия, които полагаме за подобряване представата за България" преди излизането на доклада на Европейската комисия за напредъка ни в областта на правосъдието.

Цветанов отново подчерта, че няма личен конфликт с Мирослава Тодорова. Министърът посочи, че не знае институция, в която служител би притиснал деловодителя да отчита, че е предал своите задачи, в случая мотивите, а те да не са били предадени.

По думите му в МВР се налагат наказания за много по-малки провинения и даде пример със служител, който е гласувал два пъти на предходните избори.

Припомняме, че Мирослава Тодорова влезе в явен конфликт с вътрешния министър Цветан Цветанов, след като той изрази съмнения, че съдийката обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на Съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заведе дело за клевета срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

354

Анонимен

преди 11 години

За милион няма закон за кокошка няма прошка

353

eдин

преди 11 години

Законите са за бедните!!!

352

Анонимен

преди 11 години

А какво изживяват жертвите на полицейско насилие и произвол, причинени им твоите копои г-н министре? А какво изживяват несправедливо обвинените и набедени в престъпление от некадърни твои служители? А какво изживяват бизнесмените със съсипан тотално бизнес от поръчкови твои полицаи?

fallback