Валентин Димитров иска споразумение. Снимка: архив Булфото
fallback

Бившият шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров, станал известен като Вальо Топлото, и адвокатът му   предложиха споразумение на прокуратурата по делото за пране на пари.

Oще по темата

Димитров и покойната му майка Цеца бяха обвинени за пране на пари, придобити от източване на столичното топлофикационно дружество. След като Цеца Димитрова почина, делото продължи само срещу Валентин Димитров.

Адвокатът му днес отказа да коментира дали с предлагането на споразумение Димитров признава вина, прокуратурата обаче разчете именно това в предложението за споразумение.

Дали подсъдимият и обвинението ще се договорят, ще стане ясно на 5 октомври.

Само преди седмица обрат настъпи и по другото дело срещу Вальо Топлото – Софийският апелативен съд го оправда по обвинението, че е присвоил близо 6 милиона лева от "Топлофикация-София".

Така САС отмени присъдата от 14 години затвор за Димитров, която постанови Софийския градски съд през 2009 година.

Магистратите отмениха и наложената му конфискация на цялото имущество, възстановено беше и правото му да заема материално-отговорна длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Рушан Митев

преди 11 години

Това е направо съдебен прецедент: стринките и лелките от САС обявяват Вальо Топлото за НЕВИНЕН, ама той се натиска за споразумение с прокурора! Освен човекът да преценява реалистично: произнесената от състава на съдия Митева оправдателна присъда я издържи във ВКС, я не; може пък сетне да се досетят от СГП да възобновят делото... Затова гащите вързани, споразумението подписано и всичко е ОК! А Митева и Рушанова да се оправят, ако въобще се стигне до тях!В крайна сметка в неудобна ситуация изпадна 6-и състав на НО на САС...

41

ха-ха-ха

преди 11 години

Айде стига писахте глупости бе! Искал споразумение, как ли пък не. За да има споразумение с прокуратурата задължително трябва да се признае за виновен. А Топлото да не е ахмак като Митьо Очите? Ще има да чакат. Прокуратурата като им знам акъла ще докажат пране на пари когато падне сняг през юли.

40

чарли

преди 11 години

Браво ! А ние търсим другия с 1 500 000,та Валката си носи по-толкова за кафенце сутрин.

fallback