Българките били стоварвани на улицата уж за "лека проституция". Снимка: Getty images/Guliver photos
fallback

38-годишният българин Пламен Иванов Йорданов е осъден от съда в Брюксел на пет години затвор, конфискация на 224 000 евро и глоба от 13 750 евро по обвинение в сводничество, съобщава вестник "Дерниер йор".

В публикацията се отбелязва, че той е ръководил група от български проститутки от 2005 г. насам. През 2010 г. си е купил апартамент с магазин и гараж в белгийската столица благодарение на доходоносната си "работа".

За разлика от повечето си сънародници, които се занимават с осигуряването на проститутки от България, Йорданов не лъжел момичетата за какво отиват в Белгия.

Той им обяснявал, че ще се занимават с "лека проституция", без перверзии, клиентите им ще бъдат заможни, ще пътуват в лимузини и ще работят в Брюксел, Антверпен и Холандия, допълва изданието.

Истината обаче била по-различна - момичетата били откарвани директно на основната улица с проститутките в Брюксел, където жените работят на витрини по 12 часа.

Йорданов се уговарял с жертвите на измамата, че ще делят поравно печалбите и им дал възможност да съхраняват своя дял в каса. Дал пример и със себе си, като им обяснил, че своите приходи влага в банка и предложил на жените да направят същото, като му предадат своите спестявания.

Проститутките така и направили, но никога повече не видели парите си, допълва "Дерниер йор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 11 години

eto tva e demokraciata v balgaria,mesto da my izvadiat ochite my izpisali vejdite parazitite.

13

Анонимен

преди 11 години

Коакво е "лека" и "тежка" проституция?Няма го в ГУГЪЛ.

12

Хай Буй

преди 11 години

до #12: Ми то си е изискване по охрана на труда. На магистрала работят момичетата все пак.

fallback