Брендо ще отиде в Италия за година. Снимка: Булфото
fallback

Евелин Банев-Брендо ще бъде екстрадиран в Италия за една година, реши днес Софийският градски съд.

Той ще бъде предаден на властите в Милано, за да бъде съден по обвинение за разпространение на наркотици.

Брендо беше задържан през май на пък край Созопол при съвместна акция на българските и италианските служби "Кокаинови крале", при която бяха арестувани общо 30 души.

Oще по темата

По думите на вътрешния министър Цветан Цветанов Банев е бил лидер на организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на кокаин.

Брендо е подсъдим и за дело за пране на пари, което се води у нас. След изтичането на следствените действия в Италия, той трябва да бъде върнат у нас, за да бъде приключен процесът.

Решението на СГС не е окончателно, а адвокатът на защитата Ина Лулчева беше категорична, че ще обжалва решението пред Софийския апелативен съд.

По думите на Лулчева неоснователно съдът е дал преимущество на воденото производство в чужбина, вместо да се даде възможност на българските магистрати да довършат работата си.

Тя поиска днес от СГС да отложи екстрадицията на обвиняемия до окончателното приключване на делото у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

До хаха

преди 11 години

Не го възхвалявай чак толкова,просто е знаел и е давал парите на ПРАВИЛНИЯТ човек,сиреч ***!

34

Антей

преди 11 години

"По думите на Лулчева ... вместо да се даде възможност на българските магистрати да довършат работата си."Красноречиво :) Прелест! Да довършат работата си ми звучи като "да го измъкнат от л..ната" :)

33

Мери

преди 11 години

СГС-съдията нямаше къде да ходи: или пуска Брендо в Италия, или си плюе в лицето. А на Ина Лулчева, Даниела Доковска и Васил Василиев това им е работата: вземат от обвиняемите пет,че дори и шестцифрени суми и като топадвокати командват като генерал хода на процеса на подопечния си. Изходът е ясен: съответният съдия се хваща за палците и обвиняемият е оправдан, ама в джобовете на двамата юристи - защитник и съдия не дрънкат само семки и бонбонки... Обърнете внимание: процеси с богати обвиняеми се разпределят случайно на съдии като Ченалова, Магдалинчева, Крънчева, Йорданова от СГС и на Митева, Рушанова, Михова още 2-3 състава от САС. Това да ви говори нещо? Много рядко до богаташите се докопват други състави.

fallback