Огнян Донев Снимка: БТА

Софийската градска прокуратура е поискала запор на дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в 'Медийна група България холдинг", съобщи пред БТА говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

Двамата притежават над 80% дялове в холдинга. Преди дни Павлов и Донев бяха обвинени за пране на пари и подправяне на документи.

На бизнесмените,  които притежават медийната група, която издава всекидневниците "Труд” и "24 часа", беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева. 

Срещу Павлов бяха повдигнати обвинения за документна измама, използване на фалшиви документи и пране на пари, а срещу Донев само за пране на пари.

До делото се стигна, след като бившият им съдружник Христо Грозев подаде подробен сигнал до разследващите. 

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез четири фалшиви документа Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи 43 процента от акциите на "Медийна група България".

Част от тези дялове впоследствие са били върнати на Павлов. Според държавното обвинение по този начин е извършено прането на пари, тъй като сделката е осъществена чрез имущество, придобито с документна измама..

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase