Брендо има две мерки по две дела. Снимка: Булфото
fallback

Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "подписка" на Евелин Банев–Брендо по делото срещу задържаните по операция "Кокаинови крале".

Брендо е сочен за лидер на организираната престъпна група, която се е занимавала в трафик на наркотици.

Банев обаче ще остане в ареста, защото има мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена му по делото за пране пари, което се води срещу него.

Последното заседание по обвинението за пране на пари беше отложено, защото по думите на адвоката на Брендо Ина Лулчева, при ареста му по "Кокаинови крале" са иззети материали, дадени на Банев от защитата му. По закон те са неприкосновени.

Днес Софийският апелативен съд наложи най-тежката мярка на други трима от "Кокаинови крале". Ивайло Йорданов, Матей Боев и Тинко Гарев ще останат за постоянно в ареста, реши САС.

Очаква се през следващата седмица Софийският градски съд да реши дали да екстрадира Банев и останалите задържани в Италия.

Операция "Кокаинови крале" беше проведена в края на май. При нея бяха задържани 30 души, като някой от тях са български граждани. За част от арестуваните, включително и за Брендо, има искане за екстрадирането им в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Асене,

преди 11 години

основната вина за това да се друсат нечии деца е на родителите им, ако си познаваш добре детето, ако си говориш с него, ако си го възпитал както си му е реда, няма как да не забележиш промените, които настъпват още в началото, ако започне да взема наркотици... трагедия е, да, и такива като тоя там на снимката трябва да гният по затворите... а питал ли си се що ги има изобщо ? някой печели от това, и то не са дбените пласьори, а покровителите им - кои са те, можем само да се досещаме

55

анонимен

преди 11 години

Добре дошли България не страната на Златките ,а в страната на Бредо.Нямам думи да изразя възмощението си,не само към правосъдната система,а и от пресата,която така равнодушно подмина тази новина за подписката на Брендо,а от едно невинно момиче направиха най-големия престъпник,засрамете се ,засрамете се, зазрамете се.Не знам как спите вечер и как се гледате в огледалото,но чакайте всъщност знам Вие сте като Брендо без скруполни и за едното хонорарче сте готови и майкака си да очерните.

54

ВСЕ ТАКА ЩЕ Е

преди 11 години

Докато не влязат няколко съдии, прокурори, нотариуси и адвокати в затвора, които не могат да си докажат имуществото си, ВСЕ ТАКА ЩЕ Е!!! Но на кокошкарите и обикновените хора, за да компенсира системата корумпираността си пред ЕС тежко им се пише!

fallback