Брендо има две мерки по две дела. Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "подписка" на Евелин Банев–Брендо по делото срещу задържаните по операция "Кокаинови крале".

Брендо е сочен за лидер на организираната престъпна група, която се е занимавала в трафик на наркотици.

Банев обаче ще остане в ареста, защото има мярка за неотклонение "задържане под стража", наложена му по делото за пране пари, което се води срещу него.

Последното заседание по обвинението за пране на пари беше отложено, защото по думите на адвоката на Брендо Ина Лулчева, при ареста му по "Кокаинови крале" са иззети материали, дадени на Банев от защитата му. По закон те са неприкосновени.

Днес Софийският апелативен съд наложи най-тежката мярка на други трима от "Кокаинови крале". Ивайло Йорданов, Матей Боев и Тинко Гарев ще останат за постоянно в ареста, реши САС.

Очаква се през следващата седмица Софийският градски съд да реши дали да екстрадира Банев и останалите задържани в Италия.

Операция "Кокаинови крале" беше проведена в края на май. При нея бяха задържани 30 души, като някой от тях са български граждани. За част от арестуваните, включително и за Брендо, има искане за екстрадирането им в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase