Още уточняват кой какво издал на Брендо. Снимка: архив Булфото
fallback

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на задържаната при операция "Кокаинови крале" Петя Данова.

Магистратите приеха, че няма опасност Данова да се укрие, тъй като тя има постоянен адрес в София и работа. Като смекчаващо обстоятелство съдът отчете, че обвиняемата е арестувана за престъпления, извършени преди пет години, когато тя е била на 20 години.

От прокуратурата настояваха на Данова да бъде наложена най-тежката мярка “задържане под стража“, защото има европейска заповед за ареста й, издадена от Италия.

Адвокатите на обвиняемата контрираха, че от европейската заповед за арест не става ясно дали Данова е искана в Италия само за разпит или да й се повдигнат обвинения. Делото за екстрадицията й ще бъде разгледано другата седмица.

Най-тежката мярка “задържане под стража“ получиха други задържани при операцията - Тинко Гарев и Захари Марков.

Съдът намери искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража” на Гарев за основателно, тъй като има реална опасност от укриване и от извършване на ново престъпление. Захари Марков пък има две присъди, като срокът на едната още не е изтекъл.

Oще по темата

Акция “Кокаиновите крале“ беше обявена в началото на седмицата от вътрешния министър Цветан Цветанов. При нея бяха задържани 30 души, 15 от които българи. При операцията беше закопчан и Евелин Банев – Брендо.

По данни на обвинението именно той е ръководел престъпната група за разпространение на кокаин.

Разследването е започнало преди години, но през 2008 година е имало сериозно изтичане на информация и данни са достигнали до Брендо.

Цветанов първо обяви, че сведенията са били и дадени от магистрат, но по-късно заяви, че къртицата е бивш служител на МВР и ДАНС.

Информацията е достигнала до Брендо след международна среща, в която са участвали представители на четири страни. На нея са се обсъждали престъпната дейност на Банев и начини за противодействието й.

Днес стана ясно обаче, че е имало пет-шест такива срещи. Така за да се изясни кой е човекът, изнесъл информация за разследването на Евелин Банев, трябва да се уточни от коя среща е изтеклият документ, посочва БТА, като се позова на свои източници.

Срещу “Кокаиновите крале“ има засечен и разговор от италианските служби. В него един от работещите по разбиването на канала за трафик на наркотици е предупредил съпричастен на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 11 години

Evalarkata Brendich shimni im oshte 100 tona na tiq DEA *** i ochatkai onq kurvundel rumen petkov .Nestiga che vkara 500 miliona v taq smeshna strana ami i she te ekstradirvat .Do onq den vsichkite te gledaha v racete kvo she im podhvarlish , glezeni komuniski ***

26

бай Иван

преди 11 години

Всички са в кюпът.Ако опандизят някой олигарх,трябва да опандизят и неговите организатори.Сам човек не може да стане олигарх,без подкрепата на политиците,МВР,и други институции.Така,че НЯМА да има опандизен олигарх,политик или голям милиционер от бившите,които направиха "преврата" и си начертаха светлото капиталистическо бъдеще.Като че ли започвам да вярвам в Бойко,но...до края на мандата ако не се случи нищо,втори мандат няма да има.

25

breneke

преди 11 години

Много се разсмърдя.Публична тайна е,че ДС под мъдрото ръководство на БКП пропускаше наркотиците през България да тровим запада,а наркобароните биваха рекетирани да си плащат.Добрата страна ако може така да се нарече,че в България не оставаха наркотици да тровят младежите.От къде имат пари да изкупят България комунистите? Отговора е елементарен-от рекета и от старите канали, в които участват и митничарите.За Кирил Добрев и БСП не е изненада.Нима Гоце и Станишев не са в играта???Тая партия е мафио

fallback