Лидия Шулева. Снимка: архив Булфото
fallback

Софийският градски съд оправда бившия министър на икономиката Лидия Шулева по обвинението за разгласяване на държавна тайна.

Според разследващите тя е назначила неправомерно в ръководеното от нея ведомство Павел Павлов за директор на дирекцията "Информационно и комуникационно осигуряване".

Oще по темата

Обвинението твърди, че бившият вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" е поставила Павлов на отговорната длъжност, въпреки че той нямал достъп до класифицирана информация.

На тази си позиция обаче той имал достъп до всички секретни материали на ведомството.

Същият служител няколко години след като бе назначен, бе арестуван при зрелищна акция на полицията и прокуратурата и обвинен за подкуп.

Шулева определи делото срещу себе си като политическа поръчка, но каза, че вярва в съда.

"Представител на съдебната власт ми каза, че през 2006 година това дело е било срещу друг човек, а след това трансформирано срещу мен", посочи тя и заяви, че се чувства репресирана.

"Обвинението за длъжностно престъпление срещу бившия министър на икономиката Лидия Шулева е несъставомерно от обективна и субективна гледна точка, заяви след произнасянето на присъдата съдия Александра Йорданова", която прочете присъдата по делото.

Разноските по делото от 784 лева остават за сметка на държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

tyno aitos

преди 11 години

всичките са такива *** и незнам тези съдии са съштие онези крадът съдиите ги оправдават големи мерди ипути

35

anonimen

преди 11 години

dala e pari jenata.za koko6ka niama pro6ka za milioni niama zakoni

34

Отмъстителите

преди 11 години

Сега и тя катo другите нагли *** сигурно ще съди България в Страсбург!Еврейските адвокатчета голям бизнес въртят с ''човешките права'' покрай нашия т.нар. съд!

fallback