Цветанов е доволен от операцията. Снимка: архив Булфото
fallback

Шестима души са задържани при ”Захарна афера”, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Утре ще се прецени дали да им бъдат повдигнати обвинения, допълни той.

Oще по темата

Задържани са синът на Гриша Ганчев – Данаил, служители на „Литекс комерс” – изпълнителен директор, служители, които са извършвали операции, свързани с количествата захар, влизали на територията на страната, обясни МВР шефът.

По думите му с престъпната схема е нанесена сериозна щета върху бюджета. Цветанов обясни, че от 12 ТИР-а само два са влизали законно с необходимите документи.

Говорим за злоупотреби, за заобикаляне на закона, чрез използване на определени ДДС-схеми за внасяне на огромни количества захар, като по документи са декларира една малка част от тях, допълни Цветанов.

Той определи акцията като ”успешна операция на ГДБОП, НАП, заедно със Специализираната прокуратура”.

По първоначални данни схемата за избягването на данъчните задължения е разработена от управител на търговско дружество, което продава големи количества захар на реални търговци.

Захарта се доставяла от акционерно дружество, стопанисващо заводите в Бургас и Девня, посочва МВР, без да уточнява имена.

Плащанията на фирмите купувачи се извършвала единствено и само по банков път. Постъпилите средства, които са в порядъка между 40 000 и 130 000 лева на ден, се теглели в брой на каса още в момента на тяхното постъпване от управителя на фирмата търговец.

Следва връзка по телефона с един от изпълнителните директори на дружеството - доставчик, потвърждаване на приведените по банков път средства и искане камионите на фирмите получатели да бъдат допуснати за товарене на стоката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до 15

преди 11 години

Не е така, просто няма на има БГ, за моя лично съжаление... Тези *** всички са поставени от руските и щатските ***, така че и да роптаеш, няма полза.

13

4

преди 11 години

znaeteli klo e jalkoto 4e si4ki pluete a 80% ot vas biha napravili sushtata dalavera ako im ispadne vuzmojnost.Tova e jalkoto.

12

Така е !

преди 11 години

Трябваше да изминат 23 години за да стане ясно, как хората от най простоватата прослойка станаха богати. Те тръгнаха от \"Магурата\", от ринга и от тепиха. Първо с \"тука има - тука нема\", после с рекет и така направиха пари. Купиха предприятия, хотели, акции. Подмениха качулките с меки шапки, а бронежилетките с бели ризи. Избиха по недъгавите помежду си. На терена останаха физически здравите. Ставаха близки до всяка власт, някои от тях дори влязоха в управлението на държавата. Вече виждаме, как интелигентни хора чиракуват на тези въшльовци. А въшльовците дават оценки на инженери, икономисти, научни работници. Нищо чудно след изборите през 2013 г. начело на държавата да са Маджо, Пашата, братя Галеви, Бойчо Методиев, Маргините, Алексей Петров, Гриша Ганчев, Митьо Очите, Хамстера, Даки ...Защо не стане бай Миле за да се израдва на своите момчета ?ва

fallback