Николай Русинов-Чеци. Снимка: МВР
fallback

Николай Русинов-Чеци, обвинен в убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, остава за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Чеци бе задържан в края на миналия месец и бе обвинен, че в съучастие е убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Яна.

Основанията за повдигнатото му обвинение бяха резултатите на ДНК експертизата, изготвена в Австрия.

Според нея от намерените на местопрестъплението седем косъма, пет принадлежат на Русинов, а другите два – на неизвестни лица.

Въпреки че четири месеца в ареста прекара и Пламен Трифонов, впоследствие се оказа, че срещу него няма доказателства за съпричастност към смъртта на момичето.

Според апелативния съд разследващите са събрали достатъчно доказателства за това, че Русинов е извършител на убийството на Яна Кръстева.

Съдът прие, че обвиняемият е бил с момичето в часовете, в които се предполага, че тя е била убита - между 3 и 6 часа сутринта.

Според магистратите доказателство за съпричастността на Русинов е и това, че неговите косми са намерени по частите от тялото на момичето, които са били притиснати, за да бъде тя убита - шията, гръдния кош и корема.

Oще по темата

Защитата на Николай Русинов твърди, че той единствено е имал сексуален контакт с Яна Кръстева, след което
си е тръгнал.

Адвокатът му изтъкна, че независимо от резултатите от експертизата това не дава основание да се приеме, че Русинов е убил Яна.

С днешното решение Софийският апелативен съд потвърди решението от миналата седмица на Софийския градски съд, който също рещи да  го остави в ареста.

Тогава магистратите се позоваха на психиатрична експертиза на Русинов. Според нея той е непредсказуем, неконтролируем и склонен към агресия.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен от случайни минувачи на 10 юли миналата година в Борисовата градина в София.

Момичето е било видяно за последно в парка по време на музикалния фестивал София рокс да слуша с приятели гостуващата група Джудас Прийст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

До ИВО

преди 12 години

Щерка ти или внучка ти да попаднат на такъв като Чеци.Пък тогава ще видим какви ще ги говориш.

39

До 33 Генчо

преди 12 години

Ти какво искаш да сложат негова снимка как храни бездомни животни, дарява на бедните, лекува болни?!? Каква според теб трябва да е снимката му?!?

38

Яна

преди 12 години

Той беше скъса ми *** от *** щото *** му не става и после почна да ме души за да не го издам, че е тотално импотентен.

fallback