Част от задържаните от групата на "Наглите". Снимка: Impact Press Grouр

Процесът срещу бандата за отвличания "Наглите" е пред финал, след като днес защитата на подсъдимите се отказа да представя нови доказателства.

Така съдебното следствие приключи и започнаха пледоариите. Очаква се присъдата да бъде произнесена на 2 април.

Още по темата

Прокурорът по делото поиска присъди от 8 до 15 години за подсъдимите (Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Кирил Кирилов, Павел Петков, Любомир Димитров, Цветозар Славчев, Радослав Лебешковски и Митко Лебешковски), участвали в 11 отвличания и един опит за отвличане.

Всички те са обвинени в това, че са образували и ръководили организирана престъпна група, създадена, за да извършва отвличания.

В обвинителния акт е записано, че групата е похищавала жертвите с незаконно притежавано оръжие, държала ги е в изоставени къщи и ги е измъчвала.

Показания по делото вече дадоха и голяма част от жертвите им - Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджио Марков, Венцислав Величков, Ангел и Камелия Бончеви, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и Румен Гунински.

"Наглите" бяха изловени в средата на декември 2009 г., а от МВР разкриха, че бандата е използвала три къщи, където са държали пленници. Главната им квартира обаче била в софийското село Долни Лозен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase