Петров давал 170 000 евро за убийството на Ганчев. Снимка: Impact press group

Алексей Петров ми поръча убийството на Гриша Ганчев, заяви днес в съда бившият служител на Национална служба за охрана (НСО) и свидетел по делото "Наглите" Пламен Устинов.

По думите му Петров му е обещал 170 000 евро за изпълнението на поръчката. Свидетелят по "Наглите" обясни, че нарочно протакал изпълнението и се свързал с Гриша Ганчев, за да го предупреди.

Пламен Устинов е поискал повторна среща с Ганчев, за да си подсигури безопасността, но не е успял да се свърже с него. Затова се обърнал към бащата на отвлечения по-късно Ангел Бончев, и си уредил среща с него, тъй като е знаел, че Ангел Бончев и Гриша Ганчев са близки.

Още по темата

По думите на Устинов – Алексей Петров е споменавал пред него, че може да поръча отвличане на някой от близките на Гриша Ганчев, какъвто е Ангел Бончев. Той обаче отрече пред съда да е знаел за това, че Бончев ще да бъде отвлечен.

Свидетелят заяви, че е получавал поръчка от Алексей Петров и относно Валентин Шотев, който е свидетел и частен обвинител по делото "Октопод", но не пожела да уточни точно каква.

В крайна сметка, когато Пламен Устинов е отказал да изпълнява поръчките на Алексей Петров, той е уволнен от НСО.

Свидетелят е попитал Алексей Петров дали това се дължи на отказа му, а Петров му е отговорил "да си трае, защото ще го изгони не само от НСО, но и от страната".

По време на разпита на свидетеля, в залата присъстваше и прокурорът по делото "Октопод" Светлозар Костов.

Алексей Петров е подсъдим по това дело. Когато свърши разпитът на Пламен Устинов, прокурор Костов напусна залата.

Още в началото на двете дела - "Октопод" и "Наглите" се появиха твърдения, че двете престъпни групи са свързани.

Подсъдими по делото "Наглите" са Ивайло Евтимов – Йожи, Прокопи Прокопиев – Културиста, Даниел Димитров – Релето, Любомир Димитров, Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев.

Те са обвинени за извършването на 11 отвличания, знакови за последните 20 години, и един опит за похищение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase