Кирил Рашков посочва неприлигния жест към жителите на Катуница. Снимка: Dnes.bg
fallback

Ромският лидер Кирил Рашков може да удължи престоя си в затвора още с две години. Причината е показания среден пръст на жителите от Катуница, които се бяха събрали пред Съдебната палата в Асеновград след едно от заседанията по делото срещу него.

"Самосезирахме се от репортажите в медиите, поведението на Рашков е арогантно, за подобно престъпление законът предвижда пробация или лишаване от свобода до 2 години", заяви пред Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Неприличният жест дойде в момент, в който Цар Киро трябваше да отговаря пред съда заради отправените закани за убийство по адрес на вуйчото и лелята на убития през септември в Катуница Ангел Петров. За това престъпление той получи присъда от 3 години и половина затвор.

Жителите на селото обаче го винят за поръчител на убийството.

След размириците в Катуница, още няколко члена на ромската фамилия бяха осъдени за различни престъпления.

В момента в затвора с ефективна присъда отново заради закана за убийство е внукът на Рашков – Кирил – младши.

В следствения арест се намира неговия племенник, който наскоро беше уличен в лихварство и кражба на ток.

Дъщерята на ромския бизнесмен и снаха му се признаха за виновни в отглеждането на защитен вид костенурки и притежание на антични предмети. Те получиха условни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

РРР

преди 12 години

Добре де, за убийство по негова заръка му дават само 3,5 години и то в затворнически интернат. Т.е., може да си излиза когато си поиска ама да се прибира да пренощува само там. И събота и неделя е почивка. 2 момчета умряха заради тоя смръдлив ***. Просто го прибраха за да не го убием (българите). Пуснат ли го на свобода ще бъде линчуван и той и фамилията му "ЦАРСКА" на мегдана на колове. След година ще ги пуснат и няма и да научим даже. Магистратите се страхуват да не се разприказва за тях

45

Patriot

преди 12 години

*** *** .

44

we

преди 12 години

Браво! За среден пръст прокуратурата се самосезира и ще искат 2 години.А за убийците на пътя условни присъди! За тези които ограбиха държавата пробация или глоба?! Това ако е правосъдие! Темида май не е сляпа.

fallback