Снимка: Impact press Group
fallback

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще изпрати свидетелството за съдимост на бившия председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” Георги Харизанов за проверка в Софийска градска прокуратура. Това съобщиха от министерството. 

Харизанов е представил свидетелство за съдимост при назначаването си, в което пише, че е неосъждан.

От прокуратурата обаче обявиха, че той има присъда за изнудване. 

Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15.04. 2005 г. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

Срещу него се водят още две дела за заплаха за убийство  и за кражба, извършена през 2001 година от офис, в който той работел. 

По-рано днес Георги Харизанов отхвърли обвиненията, заради които още вчера беше решено да бъде отстранен временно от поста.
Oще по темата
 
Вчера стана ясно, че той е отстранен, след като на 13 януари е обвинен във връзка с кражба през 2001 г. на 50 хил. долара от фирмата "СТОА", където работел по това време.
 
Междувременно от прокуратурата обявиха информация по делата срещу Харизанов, след като министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов изрази недоумение как след толкова години се повдига обвинение срещу Харизанов. Стана ясно, че открити пръстови отпечатъци са причината за възобновяване на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 12 години

ЗА ТОЗИ ПЕШЛИГАР НЕ СЪМ СИГУРНА КОЛКО Е ВИНОВЕН,цели 11 години са минали и чак сега моля ви се ГОЛЕМИТЕ КАПАЦИТЕТИ НА ГЛ.ПРОКУРОРчервено детенце намерили на майка си .....НО НАЛИ НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА ,ЧЕ КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ Е НЕВИНЕН!МНОГО МИ МИРИШЕ НА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ и ТОЗИ И НЕШЕВА ЧЕРВЕНАТА БАНДА Е В СТРЕМИТЕЛНА АТАКА!КОЙ ВРЪТНЕ КРАНЧЕ И ВЕДНАГА БЕСНИ КУЧЕТА ГО ЗАХАПВАТ-платени писачи социолози милионери безочливи депутати ,дето мислят ,че всички имаме ДЕМЕНЦИЯ като техния избирател

46

Гражданин

преди 12 години

Много прокурори, много психясали писачи на БСП/ДПС ! Вие не разбирате ли,че целта е да се затвори устата на един младеж, който направо каза,че състоянието на язовирите е трагично и че *** и червените гушки са виновни затова,че хората в Бисер се издавиха, а Свиленград и Харманли се наводниха! Ама на вас ви е през оная работа! Някакви *** в друг форум пишат,че причната е в "Напоителни системи" ?! Хайде де, те ли ви накараха да развъждате риба и да запушвате байпасните/отточните/преливните канали? И на всеки кмет по един язовир, ама да го ползва,без да полага и елементарни грижи за него! Та дори М.Кайлайджиев разбра,че нещо за да го имаш, трябва да полагаш доста грижи! Ама пуста лакомия и простотия !!! И оная говорителка на СГП, дето не знаеше,че след изтичане на изпитателния срок присъдата на лицето се заличава и той става НЕОСЪЖДАН! А пък мин.Найденов ще порверява дали Удостоверението за съдимост е вярно г-н министър, питайте вашите юристконсулти, те ще ви обяснят това нещо!

45

Анонимен

преди 12 години

NQKOI SESHTA LI SE ZA NASHIQ SKAP MINISTAR KAK PREDI GOD EDNA OT NEGOVITE FIRMI BESHE ZAMESENASAS SKANDALA S IRLANDSKOTO MESO MN BARZO SE ZABRAVQ VSI4KO .AMI MILI MI HORA VSI4KO V BG E PO TOZI NA4IN TEZI KOITO NI KRADAT I MORAT S VREDNI HRANI SASHTITE TEZI NI UPRAVLQVAT FAKT I PARADOKS NADQVAH SE GOSPODIN BORISOV DA NAPRAVI NESHTO NO UVI

fallback