Снимка: БТА

Атаката срещу председателя на борда на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов е по-скоро атака срещу мен и е продиктувана от проверките в системата на дружеството, предприети от ноември 2011 година.

Това обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след днешното заседание на директорския борд, на което бяха направени рокади в състава на ръководството.

След разразилия се скандал с възстановеното прокурорско разследване около досегашния шеф Харизанов агроминистърът реши да го освободи от поста, като спешно бъде избран негов заместник. Това е инженер Радослав Чеглайски.

Кадровите промени в ръководството на дружеството са извършени от агроминистъра заради това, че Харизанов е премълчал факта, че прокуратурата е възобновила на 13 януари тази година разследване от 2001 година, по което Харизанов е бил само свидетел, а не обвиняем.

"Аз съм изключително доволен от работата на Харизанов, защото благодарение на него и колегите му "Напоителни системи“ на практика излязоха от трагичното финансово състояние, в което бяха към ноември 2011 г. и започнаха сериозно разследване на т. нар. балансови липси, свързани с неосчетоводяването на важни активи от дружеството. Ядосан съм на Харизанов единствено заради факта, че той не съобщи за подновеното разследване, което аз определям като чисто човешка грешка от негова страна".

Самият Харизанов обясни, че атаките срещу ръководството на дружеството са предизвикани от хората, изградили вили в чашките на язовирите, които се управляват от "Напоителни системи".

Той подчерта, че всички медийни атаки срещу него са започнали точно от есента на м.г., когато е стартирала паспортизацията на активите на язовир "Съединение" и язовир "Черковна".

Установени са и други форми на източване на държавната компания, заяви Харизанов.

Още новини за България четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase