Обвинаяемите Данаил Георгиев и Живко Желев. Снимка: архив Булфото
fallback

Хасковският окръжен съд отложи делото за "Черния Великден".

Причина за това стана неявяването на Фаик Заид - бащата на едно от загиналите деца - Мелин. Тя е сред шестимата младежи, които бяха прегазени на тротоара от лек автомобил, докато отивали на църква в Симеоновград.

Обвиняеми по делото са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е предоставил колата.

Отсъствието на бащата на една от жертвите даде основание на съдия Красимир Димитров да насрочи делото за 1 март. Според него присъствието на на всички страни по делото е задължително.

Oще по темата

Родителите на загиналите деца, които бяха в съдебната зала, заявиха, че това е подигравка с тях.

Катя Трифонова, майката на друга от жертвите обясни, че бащата на Мелин не е могъл да дойде в съда, тъй като живее в Главиница, област Силистра и метеорологичните условия не са му позволили да пътува.

В телефонен разговор с адвоката си той е заявил, че няма нищо против днес да бъде даден ход на делото въпреки отсъствието му.

"Отвратена съм от съдебната система", коментира Катя Трифонова.

Тя е възмутена и от издадената 14-месечна присъда на Бургаския съд за жената, прегазила 12-годишната Валя на пешеходна пътека.

Вчера в Благоевград пък местната Темида е осъдила на 2 години условно друг шофьор, убил човек на пътя.

Катя Трифонова изрази надежда, че исканията им за по-строги наказания за шофьорите - убийци ще бъдат чути и инициираната от тях кръгла маса по проблема ще се състои възможно най-скоро, тъй като провеждането й бе отложено заради тежката зима и трагедията в харманлийското село Бисер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

irini-rena

преди 12 години

В перник събираме подписи за промяна на наказателния кодекс.Едно от исканията ни е -Без условни присъди и споразумения за отнет човешки живот!Всички засегнати от съдебната система могат да ни подкрепът.За информация скайпа ми е irini-rena.

33

De Georgio

преди 12 години

Какво безобразие,каква наглост от страна на "независимия" български съд. Заради тяхната прословута алчност и "Шенген" става блян. Що за подигравка с тези хора, които са загубили найскъпото / децата си / да ги размотават. Дали въобще съдии четат коментарите по форумите? Рано или късно обаче,гневът на хората ще се изсипе вурху главите им с пълна сила , а не е сугурно дали и на техни близки няма да се случи, да бъдат премазани от такива ,като двамата "хубавци" от сниката погоре. Засрамете се!

32

Б

преди 12 години

Съд за Българския съд!!!Или скоро ще запоне да се прилага съдът на Линч!До кога ще се разиграва делото по масови убийци???Не съм амреканофил, но ако такава трагедия се случи у тях, то тези пишлемета до сега да са плучили последната си инжекция в някой от щатите!

fallback