Кирил Рашков в съдебната зала. Снимка: Dnes.bg
fallback

Окръжният съд в Пловдив увеличи присъдата на внука на Цар Киро – Кирил Рашков-младши. От 8 месеца лишаване от свобода, неговото наказание се увеличава на 3 години затвор при първоначален общ режим.

Той беше признат за виновен в отправяне на смъртна заплаха срещу вуйчото на убития Ангел Петров от Катуница – Веселин Христов. Мотивите на магистратите са, че съдът в Асеновград е направил неправилен извод на фактите по делото.

Думите и действията на подсъдимия Рашков-внук, отправени към пострадалия Веселин са били: „Ще те убия гяур, ще те разпоря и ще ти отрежа главата”.

Той многократно е повтарял, че „ще убие и разпори” жертвата си със сабя, като дори е замахнал на няколко пъти с оръжието от два метра разстояние. Не е успял да го нарани поради адекватните реакции на Веселин и поради намеса на трети лица.

"Тези действия сочат, че намерението на Рашков-младши граничат с правните характеристики на престъплението „опит за убийство”, но няма достатъчно доказателства, за да се подведе подсъдимия под тази отговорност”, считат съдиите.

Магистратите взеха под внимание и факта, че внукът на Цар Киро е бил следван от множество хора, натоварени в 10 коли, които размахвали ножове и брадви и обиждали свидетелите на случката. Така общественият ред е бил демонстративно нарушен.

„Според Окръжния съд в Пловдив справедливото наказание е 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, но тъй като делото се е разгледало по съкратеното съдебно следствие и подсъдимия признава вината си, наказанието се редуцира до 3 години затвор”, съобщиха за Dnes.bg от Съдебната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 12 години

Sega da go razporiat bratovchedite mu romi .

69

istinata

преди 12 години

NA TOZI SMRDLIV *** DA MU SPUKAT ZADNIKA ... TA DA VIDI KAK REZE GYURSKI KLAVI, GIDI POMIAR S POMIAR.

68

10x

преди 12 години

E dano pove4e takiva obrati da se slu4vat v dyrjavata!

fallback