"Шейховете" в съда през лятото на 2010 г. Снимка: Dnes.bg

Специализираната прокуратура съобщи, че е работила по разкриването на организирана престъпна група "Шейховете", в която са участвали и четирима служители на МВР.

Групата е развивала дейността си в региона на Бургас и работата по случая е била под ръководството на Окръжната прокуратура, обяви говорителят на специализираната прокуратура Пламен Марков.

Още по темата

В бандата са участвали 12 души, основана е в началото на 2009 г. за източване и кражба на гориво от "Нефтохим Лукойл”" ръководена е от двама души. За да източват горивото те построили тръбопровод с дължина около 1 км.

Шест от участниците вече са осъдени чрез споразумение със съда, между тях са и ръководителите Петьо Малчев и Валентин Атанасов.

Атанасов е служител на МВР, останалите полицейски служители са Димитър Стойчев, Георги Богданов и Валентин Станев. Двама от тях са изпълнявали функции по охрана в района, в който е бил изграден тръбопроводът.

В групата е участвал и диспечер, който е работил в „Лукойл Нефтохим”, и ги информирал кога и какъв тип гориво ще бъде транспортирано.

В разследването са използвани СРС-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase