Шейховете на влизане в съда. Снимка: Dnes.bg

В 19 часа днес съдия Даниел Марков от Бургаския окръжен съд остави с постоянна мярка за неотклонение 6-имата от общо 9 доведени в съда по операция „Шейховете”.

На всички е повдигнато обвинение по чл.321 от НК за участие в организирана престъпна група. Валентин и Живко Атанасови,както и Янко Пенев са с постоянна мярка "подписка". Те ще излязат от ареста ако в тридневния срок няма протест от Прокуратурата пред Апелативния съд. Делото в Апелативния съд е насрочено за 28 август от 10 часа.

Останалите шестима от група са с мярка за неотклонение-задържане под стража.

Днес в съда бяха доведени Димитър Стойчев, полицай от 4-то РПУ, Георги Богданов, полицйски инспектор от 4-РПУ, Валентин Атанасов, старши полицай от Транспортна полоция, Живко Атанасов, началник смяна в ЛУКОЙЛ, Стоян Заптиев, безработен, осъждан и реабилитиран, Георги Иванов, шофьор в частна фирма, Янко Пенев, работник в частна фирма и Калоян Атанасов, син на Валентин Атанасов.

Още по темата

Прокуратурата представи доказателства, протоколи от разпити на свидетели, график за дежурствата на полицейските инспектори, копие от графика за движение на лек автомобил на 4-то РПУ.

Според прокурорите, от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че задържаните са извършители на престъплението, за което са обвинени и има опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Според защитата пък обвиненията не са диференцирани конкретно за всеки един, а събраните доказателства са недостатъчни.

В края на съдебното заседание всички задържани поискаха мярка за неотклонение „гаранция” или „домашен арест”, като половината от тях заявиха, че не знаели защо са арестувани.

Калоян Атанасов пък заяви, че бил на разходка в гората, когато бил арестуван.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase