Снимка: БТА
fallback

"Срамувам се и съжалявам за постъпката си". Това заяви в съдебната зала внукът на Цар Киро – Кирил Рашков-младши.

Той обжалва пред Пловдивския окръжен съд издадената от магистратите в Асеновград ефективна присъда от 8 месеца затвор. Внукът на ромския бизнесмен е обвинен в отправена закана за убийство към вуйчото на прегазения в Катуница Ангел Петров – Веселин Христов. 

Пред магистратите Рашков-младши призна вината си и поиска присъдата му да бъде изменена в условна.

Адвокатът му изтъкна, че той е вдовец и отглежда сам двете си деца, които в момента страдат от пневмония. В залата представи и медицински експертизи за тяхното състояние.

Прокуратурата настоя за ефективно наказание и дори за по-тежка присъда, но остави на съда да реши размера й.

Защитата на Веселин Христов пък пледира за максимално наказание от 5 години затвор. Адвокатите му подчертаха, че внукът на Цар Киро се ползва с лошо име сред жителите на Катуница.

Oще по темата

"Съдът ще се произнесе в срок от един месец", обяви говорителят на Съдебната палата в Пловдив Марияна Кирезиева.

Има три варианта за развой на събитията. Единият е пловдивските окръжни магистратите да потвърдят присъдата да колегите си от Асеновград, втората е да издадат условна присъда и "царчето" да излезе на свобода, третата е да издадат още по-сурово наказание за Кирил Рашков-младши и той да лежи в затвора повече от 8 месеца.

Заради закана за убийство към Веселин Христов и приятелката му Иванка Петрова, дядото на Рашков-младши получи три години и половина затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

anonimen

преди 12 години

to4no taka kakvo car4e ne mu li vijdate bqloto na okoto i lilavite ven4i tova ne e sinq kravtozi jalak sega li zapo4na da sajelqva i da se sramuva za nego zna4i trqbva qk sadiq za6toto samo za 6 patrona dadoxa mn po glqma prisada na moi poznat a tozi kakvo trqbva da go sadqt i tam da go opravqt

62

анонимен

преди 12 години

абе тия съдии на *** ли ни мислят за притежание на боеприпаси и оръжие колко трябва да лежи или това което го намериха на тавана в къщата им някой сигурно го е подхвърлил кви осем месеца тя цялата им фамилия плаче за затвора хотели палати къщи откъде пари от костенурките ли и за каква цел са ги отглеждали сигурно са пренасяли наркотици и злато с тях горките костенурки наркотрафиканти за закана царчето получи 3 год ще излезе след 2 ами загиналите момчета

61

Анонимен

преди 12 години

Това Симеончо ли го е казал?Оная Мадридска ***?

fallback