Снимка: архив Булфото

Специализираният наказателен съд е одобрил споразумение по дело за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици, съобщиха от съда.

Подсъдимите по делото - Степан Кара, Георги Бошняков, Иван Иванов и Силвия Капчикова са признали вината си и са се отказали от разглеждане на делото по общия ред.

Единият от подсъдимите е осъден с наказание "лишаване от свобода" за срок от една година, което следва да се изтърпи при първоначален строг режим.

Други двама от тях са осъдени с наказание "пробация" за срок от три години, а четвъртият, признал се за виновен, се е споразумял с наказание "лишаване от свобода" условно за срок от една година с три години изпитателен срок.

Тъй като Илия Дерузов, петият подсъдим по делото, не се е признал за виновен и не е пожелал да сключи споразумение, съдебният състав, разгледал настоящото дело, си е направил отвод.

Делото ще бъде разпределено за разглеждане от друг състав по отношение на Дерузов.

Споразумението не подлежи на обжалване и протест и има характер на влязла в сила присъда. Това е първият постановен съдебен акт на специализирания съд, имащ характер на влязла в сила присъда, уточняват от съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase